Fem tip til at bekæmpe dræbersneglen i at formere sig

I øjeblikket er sneglene, og desværre også dræbersneglene, i fuld gang med at lægge deres æg for at sikre næste års generation. De lægger æggene i jorden, og tit kan du finde dem i kanten af græsplænen, i komposten eller under krukker.

Tip 1 Byg fuglekasser

En række smådyr i haven som pindsvin, frøer, tudser, løbebiller og fugle spiser også de små snegleæg og små dræbersnegle. Derfor kan det være en fordel at skabe gode levebetingelser for smådyrene i din have.

Byg f.eks. fuglehus sammen med ungerne, det fordobler glæden mange gange.

Tip 2 Vinbjergsneglen spiser dræbersneglens æg

Vinbjergsneglen æder dræbersneglens æg, så fjern endelig ikke æg fra vinbjergsneglen. Pas god på sneglen som har et helt specielt sexliv.

Vinbjergsengelens sexliv

Vinbjergsnegle parrer sig oftest fod mod fod. De kan bruge mange timer på at ligge og beføle hinanden. De har hver en kærlighedspil, som de gerne skal have fyret af det rette sted, og det er ikke så let.


Kærlighedspilen er en centimeter lang kalknål, som dannes i kønsorganerne og som skydes ind i modparten. Ud over kalk indeholder nålen hormoner, som afslapper modtagerens hunlige kønsveje og som fremmer pileafskyderens muligheder for at blive far.
Pilen skal helst ramme i modpartens kønsorganer for at virke ordentligt, men ofte rammer den ved siden af. (kilde Naturens sexliv af Bjørli Lehrmann)

Tip 3 leopardsneglen æder levende snegle og æg.

Leopardsneglen er et rovdyr, og da den samtidig er en af de hurtigste snegl, kan den indhente andre snegle og spise dem.

Leopardsneglens meget specielle sexliv

Leopardsneglensneglen indleder deres parring med at cirkle rundt om hinanden, men det foregår højt oppe i et træ eller på en væg. Og det sker om natten.
Deres slim er meget sej, og når de cirkler laver de en slimstreng, som kan bære deres vægt. De forlader nu det faste underlag for blot at hænge i denne streng, og hængende på denne måde udkrænger de nu deres enormt lange penisser, som er fortykkede i enden. Begges er over ti centimeter lange, altså ofter længere end sneglen selv. Disse penisser slynger sig omkring hinanden og udveksler sædpakker, hvorefter parterne går hver til sit. (kilde Naturens sexliv af Bjørli Lehrmann)

Tip 4 indsamling af æg

En dræbersnegle kan lægge op til 400 æg på en sæson, så potentielt kan det give mange nye planteædere, hvis der ikke reduceres i ægproduktionen.

Ønsker du ikke at dræbersneglen skal formere sig, er det nu du skal ud at indsamle æggene.

Tip 5 spis dem som drys

I programmet "Nak og Æd" har journalist og naturmanden, Jørgen Skouboe, og kokken, Nikolaj Kirk, spist dræbersnegleæg oven på en ormekage. Det har jeg aldrig smagt - og tror nu heller ikke det er det tip jeg vil vælge.