Leg & Læring

Aktiv i Naturen

-mere energi og godt humør

VELKOMMEN TIL NATUREKSPEDITIONEN

Svampe fra naturens spisekammer

Det har været et fantastisk godt svampe år i år, men desværre bare ikke lige nu. Det må naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune indrømme.

Vi mangler regn, men der er svampe. Jeg har lige tjekket tre steder, hvor der pt. står kantareller, så der er ”guld” i skoven, I skal bare ud at finde dem.

I den kommende uge skulle regnen endelig komme og så forventer vi det vælter frem med svampe igen, fortæller naturvejlederen. Har du mod på at tage på tur alene, så kan du finde inspiration i svampefolderen, hvor alle svampe der findes i en radius på 200 m. rundt om naturbasen i Jenle er afbilledet.

Find folderen HER

Læs mere

Bæverunger i Østerkrat

Nu er det ganske vist. Der er flere bæverunger i Østerkrat ved Sønderup Å.

Jens Jørgen Kristiansen, der ejer en naturperle i Østerkrat, passer troligt 3 stk. vildtkamera opsat på steder, hvor vi har registreret bæveraktivitet. Senest har en af disse film, dokumenteret, at der er flere bæverunger i området.

 

Læs mere
Vis tidligere blogindlæg

Der findes naturbaser i Vesthimmerland

Naturbaserne er åben hele året og etableret for, at du kan blive klogere på naturen, ved at være midt i den. Her vil du opleve pludselige overraskelser, når dyr, fugle, padder eller insekter kommer forbi og hilser på. Overnatter du, får du unikke sanseoplevelse, når mosekonen brygger, elverpigerne danser og de mange nat-aktive dyr ses eller høres.

Alle brugere er velkommen. Baserne kan ikke bestilles på forhånd. 

NATURBASER

Klik her og se dine muligheder

ARRANGEMENTER

Snitteværksted i skoven

17-10-2016 - KL.13:00-15:00
ved Naturbasen i Jenle Plantage. Drej ned ad markvej overfor Kelddalvej …

Vilsted Sø - NaturNørdstur

20-10-2016 - KL.10:00-12:00
ved den nye bro på holmen Se de mange trækfugle og …

Jul i Skoven

27-11-2016 - KL.14:00-16:00
i Jenle Plantage - drej ned ad grusvej overfor Kelddalvej 68, …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN

Primi-Deluxe

PRIMI-DELUXE, er et NATUR- OG OPLEVELSESKONCEPT, hvor vi blander både de primitive og luksuriøse naturoplevelser.

Søger du aktiviteter for det indre legebarn eller vil du udfordres som vildmanden den ene dag, for så den næste at tage på wellness-ophold, så tjek Primi-Deluxe aktiviteterne.

I dag vil vi gerne være primitive og luksuriøse, sporty og afstressede. Det må gerne være aktiviteter med leg og læring med og uden familien. Overnatningerne kan være primitive, hvor maden tilberedes over bål, og ingredienser indsamles i naturens spisekammer.

Men—vi holder også af luksusudgaven, hvor vi overnatter i en luksushængekøje eller på et hotel og menuen er gourmet mit alles.

Her kan du finde inspiration til ture, hvor både de primitive og luksusøse naturoplevelser blandes i en spændende cocktail.

KLIK HER & SE ALLE IDÈER
Primi-Deluxe - primitive og luksuriøse naturoplevelser

#NATUREKSPEDITIONEN

VI ER OGSÅ PÅ FACEBOOK...

Følg Naturekspeditionen på Facebook, hvis du vil have tips til aktiviteter og gratis ture i naturen.

KLIK HER & SE SIDEN