Leg & Læring

Aktiv i Naturen

-mere energi og godt humør

VELKOMMEN TIL NATUREKSPEDITIONEN

Juli er ferietid

Hvad skal vi lave - det spørgsmål får mange forældre nok de dage, hvor ferievejret viser sig fra sin våde side. Men der er masser af naturoplevelser at gå i gang med, både når det regner og imellem bygerne.

Selv i regnvejr, kan man opleve spændende ting i naturen. Tag blot regntøj på og gå på opdagelse for at se, hvordan det hele forandre sig. Læg mærke til, at det lugter anderledes og f.eks. regnorme og sorte skovsnegle kommer frem i regnvejr. Tag dem op og kig nærmere på dem. Læg også mærke til, hvordan nogle dyr gemmer sig i planterne og under blade og bark, og hvordan blomsterne lukker sig. OG ikke mindst - prøv også at finde ud af, hvilke dyr der, ligesom vi, står ude i regnen, ikke lader sig gå på af en omgang våd sommer af og til.

Læs mere

Smag på Naturen

Tag på en rejse tilbage i tiden og SMAG PÅ LIVØ.

Livø er en af Danmarks naturperler med masser af uberørt natur fyldt med stillekupeer. Her skruer alle helt automatisk ned for aktivitetsniveauet og slapper af, da tiden på mange måder står stille. Det er en ø, hvor det er oplagt at lege, at man lever i en tid som jæger samlere, for her findes ikke aktivitetscentre og butikker. Her skal man selv ud at indsamle og tilberede maden, hvilket for mange er en stor oplevelse.

Læs mere
Vis tidligere blogindlæg

Der findes naturbaser i Vesthimmerland

Naturbaserne er åben hele året og etableret for, at du kan blive klogere på naturen, ved at være midt i den. Her vil du opleve pludselige overraskelser, når dyr, fugle, padder eller insekter kommer forbi og hilser på. Overnatter du, får du unikke sanseoplevelse, når mosekonen brygger, elverpigerne danser og de mange nat-aktive dyr ses eller høres.

Alle brugere er velkommen. Baserne kan ikke bestilles på forhånd. 

NATURBASER

Klik her og se dine muligheder

ARRANGEMENTER

Aftenstemning på Storholm

18-08-2016 - KL.19:00-21:00
ved P-pladsen ved Storholmen, for enden af grusvejen ”Storholm”. Drej …

Naturens Spisekammer - Bær og snapseurtetur på Heden

21-08-2016 - KL.13.00-16.00
P-Pladsen ved skilt til Skarpsallingkarrets fundsted på Aars- Aggersundvej På de …

Naturens Dag – Natur Nørdtur for hele familien

11-09-2016 - KL.14:00-17:00
ved Stranden ved færgelejet i Hvalpsund Det rullende naturcenter er kørt …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN

At være i naturen er for alle

Find et par gode  ideer til både børn og voksne, over ting du/I kan lave af hvad du finder i naturen. Måske til en gaveide eller til noget man kan hygge sig sammen over.

Del dine sjove, fantastiske og gode ideer på vores Facebookside, hvor du også kan følge med og få ideer, gode råd, tips og tricks.

Indimellem samler jeg de gode ideer og tilføjer dem her på hjemmeside.

KLIK HER & SE ALLE IDÈER
Sjov med sten fundet på stranden

#NATUREKSPEDITIONEN

VI ER OGSÅ PÅ FACEBOOK...

Følg Naturekspeditionen på Facebook, hvis du vil have tips til aktiviteter og gratis ture i naturen.

KLIK HER & SE SIDEN