Inspiration til efterårsferien i naturen

Efterårsferien er rigtig familieferie

Mange familier, på tværs af generationer, prioriterer at tage på tur sammen i efterårsferien. I det efterfølgende finder du inspiration til arrangementer og aktiviteter for alle generationer. Aktiviteterne bygger på elementerne natur, leg, læring, motion og masser af frisk luft.

I efterårsferien, kan man blandt andet kan finde naturvejlederne til to gratis arrangementer. Mandag åbner vi snitteværksted i skoven ved naturbasen i Jenle Plantage ved Aars. Her snitter vi legetøj, smykker og spisegrej af materialer fra skoven. se mere HER

 

Marmeladedag

Torsdag formiddag kan du møde naturvejlederne i Aars skov. I Aars skov er der planter masser af træer og buske med lækre frugter. Vi tager på indsamlingstur og tilbereder marmelade i den store gryde over bål. Medbring et lille glas, så får du en smagsprøve med hjem.

Læs mere om arrangementet HER

 

Gør det selv aktiviteter

Vil man hellere ud på egen hånd, er der også naturaktiviteter til både nat og dag.

Naturen om natten

Naturen holder heller ikke lukket om natten, så har man lyst til at se, hvad der sker, når mørket falder på, kan jeg varmt anbefale at tage på tur med lommelygte efter "Nattens øjne"."Nattens øjne" er et tilbud til tre generationer, som har lyst til at opleve nataktive dyr. Med lommelygte skal man følge små reflekser rundt på en rute i skoven. Der er gode muligheder for at se dyr som ræv, grævling, rådyr eller måske en ugle.

Find ruterne HER

Der er også "Trolls" i Vesthimmerland

I Uhrehøje Plantage har vi vesthimmerlandske "trolls". Det er nemmest at finde de uartige trolde, der glemmer, at de ikke kan tåle sollys, for de bliver til troldetræer.

Om dagen kan det være svært at finde troldetræerne, men hvis du tager et foto med blitz, så vil troldenes øjne lyse op. Om natten er det meget nemmere, at se hvilke træer, der er troldetræer, for her vil øjnene lyse op, hvis du lyser på træerne med en lommelygte.

Troldetræ om dagen

Troldetræer med lysende øjne. Disse ses når der fotograferes med blitz.

Øjnene lyser også når det er mørkt og rammes af lyset fra en lommelygte.

Hvor ses troldene

Du skal kigge på træerne bag shelterne på naturbasen. Her kan du også læse om troldefamilien, der bor i denne skov.

Efteråret er farvernes fest

Bladenes grønne farve forsvinder og erstattes af gule, røde og brune farver.

Træernes blade skrifter farve fra grøn til gul, rød og brun, fordi træerne trækker de værdifulde stoffer – bl.a. bladenens grønne klorofyl – tilbage i kvistene. De mindre værdifulde stoffer – det gule xantofyl og de orange karotener - ses nu da det ikke overdøves af klorofyl.

Du kan selv trække farven ud af bladene ved at knuse bladene og hælde sprit over. Stik en strimmel fra en kaffepose i væsken efter 10 minutter og du kan se farven på strimlen.

Naturaktiviteter og svampe fra naturens spisekammer

Temperaturen falder, men godt fodtøj og en lun jakke, så er der ingen problemer i at gå en tur for at finde svampe og ting til naturaktiviteter. Find inspiration til efterårsaktiviteter HER

Svampejagt er en spændende aktivitet, men spis kun de svampe du er sikker på ikke er giftige. Brug foldere HER til at blive klogere på hvilke svampe, der kan spises. Tag endelig også en svampebog med eller find en guidet svampetur.

God fornøjelse.

ARRANGEMENTER

Snitteværksted i skoven

15-10-2018 - KL.13:00-15:00
Træsløjd for både børn og voksne. Vi snitter legetøj og …

Kappestrid med dyrene

18-10-2018 - KL.10:00-12:00
Kan du løbe lige så stærkt som en hare? Er …

Jul i skoven – 1. advent

02-12-2018 - KL.14:00-16:00
Nissejagt og juleaktiviteter i skoven. …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN