Opskrifter

Hybenguf

 

Gratis NaturGuf

Så er det nu vi kan plukke hyben til hybenguf
250 g hybenmasse (rensede formalede hybenskaller)
100 g smør
1 dl havregryn
1 dl honning
...
til udrulning
1-2 dl kokosmel

Smørret røres med honning, havregryn og hybenmasse blandes i. Massen æltes godt sammen og rulles ud i små kugler der vendes i kokosmel.
Læs mere

Hybensuppe

Læs mere

Hybensirup

Læs mere

Hybenmarmelade

Læs mere

Hybenrosesaft

Trylleri - drik

1 l kronblade fre hybenrose

1 l vand

150 g sukker

1 stang vanilje

saft af en citron

Kom bladene i en gryde. Hæld vandet over bladene og kog op, hvorefter det skal simre i et par minutter.

Si bladene fra saften. Tilsæt sukker og vanilje til væsken og kog det op. Tilsæt vanijestangen og smag saften til med citronsaft.

Inden saften tilsættes citronsaft er saften temmelig kedelig, men bare vent - det er ren trylleri!

Læs mere

Hede Bitter

Læs mere

Friterede blomster

Læs mere

Tapas på Sankthansurt

Tapas på sankthansurt

Sankthansurtblade

Vildt grønt fra strandengen.

Tun, krabbe eller rejer

1 citron

Salt og peber

Aioli

1 fed hvidløg

4 æggeblommer

4 dl rapsolie

1 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

Salt og peber

Alle ingredienser til aiolien skal have stuetemperatur. Bland Hvidløg og æggeblommerne. Bland drypvis olie i blandingen, mens der piskes kraftigt. Smag til med sennep, salt og peber.

Læg sankthansurtbladene i iskoldt vand i 10 minutter for at fjerne bitterheden.

Hæld vandet fra og tør bladene med køkkenrulle.

Pynt bladene med aioli og læg Tun, krabbekød eller rejer ovenpå.

Pynt med vildt grønt.

Læs mere

Røllike Brød

Læs mere

Røget ørred med røllike

Læs mere

Hyldeblomstkage

Læs mere

Brændenælde smoothie

Læs mere

Mandler med sødskærm

Brændte mandler med naturens lakrids - sødskærm

Læs mere

Hyldeblomstsaft

30 hyldeblomstklaser
2 citroner
50 g vinsyre
2 kg sukker
2 l vand
Ryst blomsterne fri for støv og eventuelle insekter,

Læs mere

Hyldeblomstpandekager

5 dl. Mælk
300 g mel
3 æg
2 spsk. sukker
2 knivspids salt
50 g smør

Pluk hyldeblomstklaser. Dyp dem i alm pandekagedej.

Læs mere

Vildurtebuket med urtedrys

Læs mere

Syrenmarmelade

Syrenmarmelade - det smager overraskende godt og lækkert ser det også ud når marmelademaden også pyntes med friske blomster.

Læs mere

Grannålesaft

Pluk  1 liter lysegrønne granskud. De mørkegrønne gamle grannåle må ikke komme med, da saften så kommer til at smage af sæbe.
 
3 liter vand, 350 g. sukker og saften fra 2 citoner blades i en gryde sammen med indsamlede granskud. Det hele koges i 15 minutter. Si grandskuddene fra og hæld saften på flasker. Saften kan holde sig i 14 dage på køl.

Læs mere

Mælkebøttesirup

Naturen er pt. helt fyldt med solskinsgule mælkebøtter. Til glæde for mange og stor fortrydelse for andre, ikke mindst når de frøspredes. Men der findes en løsning. Pluk mølkebøtterne og spis dem. De gule hoveder kan bruges til den skønneste sirup.

Læs mere

Løgkarsefrikadeller

Læs mere

Ramsløgpesto

1 håndfuld ramsløg (kan også erstattes af vejbred, skvalderkål, brændenælde)
50 g. revet parmasanost
100 g. pinjekerner, nødder eller solsikkekerner
2½ dl. olie
salt og peber.
Ramsløg og pinjekernerhakkes i den ønskede størrelse.
Olie og parmasanost blandes i og smages til med salt og peber.

Læs mere

Ukrudtsmadpakke

Naturens spisekammer er fyldt med ingredienser til at peppe madpakken op med. Det grønne i denne madpakke består af blade fra mælkebøtte og alm. syre, gederams, fugle og tusindfryd - Velbekomme!

Læs mere

Skvalderkålboller

½ l skvalderkål
1 dl græskarkerner
5 dl lunkent vand
25 g. gær
1 tsk salt
2 spsk olie
600 g mel.
Skvalderkålen skoldes og hakkes fint.

Læs mere

Made In Himmerland Snaps

Læs mere

Stenstegt kylling

En sten på størrelse med en knytnæve varmes i bålet i en time. Stenen tages ud og pakkes ind i staniol, hvorefter den presses ind i kyllingen. Kyllingen pakkes ind i staniol og efterfølgende aviser. Endelig "puttes" kyllingen i en sovepose, hvor den skal "sove" i fire timer.

Læs mere

Bålpizza med bagepulverdej

Læs mere

Havtornsirup

Så har naturensspisekammer fyldt hylderne op med havtorn. I Vesthimmerland kan du plukke havntorn på de kommunalearealer ved Rønbjerg. Find det Blåflag og der er havtorn så langt øjet rækker.

Læs mere

Æblekage med marcipan

Læs mere

Brombærtærte

Brombærtærte

I de vilde hegn kan du finde de lækreste brombær i august og septemper. Jeg kan anbefale at tage på tur og efterfølgende bage Louises lækre brombærtærte.

Læs mere

Rønnebærkiks

Læs mere

Myresmoothie

 

Myresmoothie smager MEGET bedre end det lyder - så prøv det!

Ingredienser

To store håndfuld alm syre blendes fint.

1/2 liter multijuice blandes med bladene.

lige inden smoothien skal drikkes drysses orangemyre oven på

Læs mere

Svampesuppe

Svits 1 løg sammen med 200g bacon i tern

Hæld svampene i gryden og svits dem sammen med løg og bacon.

Hæld 1 liter vand i gryden sammen med en boullionterning
Smag til med fløde, salt og peber
Læs mere

skovhindbærmarmelade

 1 kg skovhindbær

800 g sukker

1 stang vanilje

2 tsk melamin

Rens bærrene tag de dårlige bær fra. Hæld vand hen over bærerne og eventueller orm  kommer frem og kan fjernes. Hæld vandet fra skovhindbærne og kom dem op i en gryde. Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom korn og den tomme skal med i gryden. Varm dem forsigtigt op til de koger. Kog forsigtigt bærrene i 4-5 minutter med låg på. Tag gryden af ilden. Hæld sukker i og lade det koge med nogle minutter sammen med . Tag gryden af ilden og fjern vaniljeskallen.. Bland Melatin med lidt sukker og drys det ud over marmeladen mens der røres. Hæld marmeladen på skoldede syltetøjsglas og sæt låg på.

Læs mere

Vild Timianboller

1 lille håndfuld vild timian
5 dl lunkent vand
25 g. gær
1 tsk salt
2 spsk olie
600 g mel.

Bollerne kan bages over bål i en støbejernsgryde. Kom lidt sand i bunden og placere et grydelåg over sandet. På låget drysses mel, hvorpå bollerne placeres. Endnu et låg placeres oven på gryden og bollerne er klar til at blive bagt i grøderne på på bålet.

Læs mere

Gederamspandekager

2 æg
3 dl. mælk
125 g. mel
1/4 tsk salt
1 tsk. vanilliesukker
30 g smør
 
 

Læs mere

Monkey Bread

25 g flydende margerine
2½ dl lun mælk
25 g gær
25 g sukker
1 tsk salt
400 ghvedemel

Læs mere

Tørrede Grønsager

Hvis man tørrer grønsagerne og gemmer dem lufttæt, har de en holdbarhed på op til et år. På billedet ses gulerødder, porre og løg før og efter, alt væske blev tørret ud af grønsagerne. Før vejede de tilsammen 3.3 kg efter tørring vejede det hele 200 g. En stor forskel, hvis man f.eks. skal bære dem på en gåtur.
 

Læs mere

Fastfood på bål

Franske hotdogs og pizzasnegle er nemme at tilberede over bål. Færdigkøbt pizzadej rullet ud på bagepapir, er praktisk at have med ud i skoven. Pizzasnegl: Kom puré, ost og skinke på et stykke dej. Rul dejen sammen til en pølse. Rul denne rundt om pinden, som hvis det havde været et snobrød.

Læs mere

Pandebrød

4 dl. mel
1 1/2 dl. vand
salt
1 tsk. bagepulver
1 ss olie

Bland mel, salt og bagepulver i en plastikpose derhjemme. Ude på stedet kan dejen æltes direkte i posen eller i en gryde.

Læs mere

Krabbesuppe

 5-10 krabber

Porrer, løg, gulerødder, kartofler, hvidløg eller andre grøntsager
Olie
Grøntsagsbouillon
Fløde
Vand
Salt og peber
Paprika
Læs mere

Tangboller

2 dl tang
1 dl græskarkerner
5 dl lunkent vand
25 g. gær
1 tsk salt
2 spsk olie
600 g mel.
Klip de øverste 10 cm af blæretang.

Læs mere

Amerikanske Pandekager

5 dl. Mælk
300 g mel
2 æg
2 spsk. sukker (kan undlades)
2 knivspids groft salt
2 tsk. bagepulver
50 g smør

Læs mere

Appelsinkage

Skær toppen af appelsinen og udhul den. Fyld den halvt op med chokoladekagedej eller frikadellefars. I farsen kan der blades skvalderkål, brændenælde, bøgeblade eller vejbred. Læg låget på igen. Sæt den på en rist og bag den over bålet. Pak evt. appelsinen ind i staniol, så kommer der ikke så let aske i dejen, men det er ikke nødvendigt.

Læs mere