Brombærtærte

Bund

250 g mel

150 g sukker

½ tsk. Vaniljesukker

1 æg

125 g koldt smør

 

Creme

4 æggeblommer

4 tsk. Sukker

4 dl. Fløde

 

Brombærgele

300 g brombær

150 g sukker

4 bl. Husblas

 

Blad sukker, mel og vaniljesukker, hak smørret i og saml dejen med ægget. Stil dejen koldt i 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i en tærteform, hvorefter den sættes på køl i endnu 30 minutter. Bag den i 15 minutter ved 200 g.

 

Pisk æggeblommer og sukker luftigt, tilsæt fløden mens der piskes, og pisk til cremen tykner lidt. Kom cremen i tærtebunden og bag den i 25 minutter til den sætter sig og lad den derefter afkøle helt. Udblød husblassen. Kog brombærrene med sukkeret ved svag varme i 10 minutter. Rør husblassen i brombærrene og lad det afkøle til stuetemperatur. Fyld forsigtigt brombærmassen over kagecremen og stil tærten 5- 6 timer i køleskabet.