Hybensuppe

500 g rensede hyben

1 l vand

Korn og hylster af ½ stang vanilje

½ flaske hvidvin- ikke for tør (jeg brugte kun 2,5 dl.)

100 g sukker

Saft af 1 citron

 

Til servering:

2 dl piskefløde – kan erstattes af cremefraiche 38%

 

Kom hyben i en gryde sammen med vand og vaniljekorn og hylster. Kog ca. 20 minutter, til skallerne er møre og udkogte.

Fjern vaniljehylster. Mos hyben og kogevand med en stavblender.

Kom mosen i en sigte og pres den igennem.

Hæld mosen tilbage i gryden og kom hvidvin, sukker, og citronsaft i suppen. Kog op og lad småsimre, til sukkeret er opløst. Hvis suppen er for tyk, tilsættes en sjat hvidvin mere eller lidt vand. Smag evt. til med mere sukker og/eller citron. Lad suppen køle af. Pisk fløden til cremet skum. Fordel suppen i glas eller dybe tallerkener og top op med flødeskum. Pynt evt. med spiselige blomster.

Tip. Suppen kan serveres lun eller iskold og flødeskummet kan smages til med vaniljekorn, rosensirup, et drys stødt kardemomme eller kanel.