Ormehotel med all inclusive

Regnorme ELSKER regn, for så har de meget letter ved at komme på ferie - eller flytte hen til nye steder med mere mad. Når det regner kan du se regnorme ovenpå jorden, da den kan kravle rundt uden at tørre ud.

Regnormen er en del af nedbryderkæden og er en af de meget vigtige naturskrældemænd, da den spiser plantedele, der efterfølgende nedbrydes og blandes med jord.  Regnormen spiser blade og jord, men den lever også af små alger, svampe, dyr og bakterier, der lever i jorden og på bladene.
 

"Byg" dit eget ormehotel

Et ormehotel består af forskellige typer jord, der fyldes i et gemmensigtigt glas. Det kan være jord, grus, sand, kalk m.m.

Øverst placeres blade og andre plantedele, hvorefter der vandes. Ikke for meget for regnormene bryder sig ikke om swimmingpool på hotelværelset.

Nu er det tid at grave regnorme op af jorden, så de kan flytte ind på hotellet.

Du kan også danse regnorme op af jorden. Når regnen falder ned på f.eks. græsplænen kan regnormene mærke det nede i jorden. På en fugtig græsplænen kan du "lege" regnevejr, ved at danse rund, for så tror ormene at dine dansetrin er regnvejr. Det er det samme fuglene gør, for at lokke ormene op, så de kan æde dem. De tripper også rundt på græsplænen og leger regnvejr.

Øverst i glasset placeres blade og græs.

Til sidst "pakkes" glasset ind i mørkt papir, da ormene ikke kan lide lys. Øverst placeres en pose, så hotellet ikke tørre ud og ormene flytter.

I nedenstående  glas kan du se fem orme, der har flyttet rundet på ormehotellet. De laver gange i jorden og spiser døde blade, planter og andet, som de trækker ned i deres gange fra spisekammeret på toppen af glasset. Det er det samme som ser ude i jorden og regnormenes gange er vigtige for jorden, for de sørger for, at der kommer luft og ilt ned til planternes rødder.

I det første glas har de boet på ormehotellet i en uge.

I det sidste glas har de boet på ormehotellet i 14 dage.

Tak for fotos af ormehoteller m.m. til naturdagplejer Mette Hansen fra Fyn og min nabo Johanne.

God fornøjelse!