Vælg en side

Ægtekastanjer i Urhøne

Den sms besked fik godt nok nysgerrigheden til at blusse op hos naturvejlederen.

Beskeden blev afsendt af vores holdleder Jan Person i Park og Vej, der var på besigtigelse i skoven i Uhrehøje. Det var selvfølgelig ikke ægtekastanjer i urhøne men ægtekastanjer i Uhrehøje han og stavekontrollen mente.

Det slukkede nu ikke nysgerrigheden hos mig. 20 minutter efter beskeden tikkede ind, kom jeg med på skovtur til de ægtekastanjer. De er plantet som randplanter i nærheden af tvillingehøjene. Ifølge Jan Person, blev der plantet både kastanjer og frugttræer af vores mangeårige skovfoged Adolf Bech Pedersen. Men der er ikke mange frugttræer tilbage, da dådyrene er lidt hårde ved dem. Til gengæld er der for første gang mange store flotte kastanjer.

Naturens Spisekammer

Da Uhrehøje er en kommunal skov, er I velkommen til at indsamle kastanjer til eget behov. Du finder dem ved at følge grøn rute forbi tvillingehøjene. Hvor den grønne rute drejer til højre, fortsætter du ca. 200 meter længere frem, hvor du finder dem på din højre hånd.

Opskrift på ægtekastanjer

Fyld et ovnfast fad med groft salt. Skær et kryds i toppen af kastanjen med en skarp kniv. Stil kastanjerne med toppen opad i saltet. Bag kastanjerne i 20-30 minutter ved 180 grader.

Spises med koldt smør og et lille drys salt.

 

Andre arrangementer

26 apr
03 maj

SKOVENS DAG I VESTHIMMERLAND

3. maj til 10:00 - 14:00
10 maj
07 jun