Grønne Uger – Bræk og æd et dyr

15/10/2025, kl. 10:00 - 12:00
Naturbasen i Aars Skov
Svenstrupvej 7, Aars

Vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen kommer denne formiddag til naturbasen i Aars, hvor han viser og fortæller, hvordan man brækker et dyr. Når man skyder et stykke vildt, skal det brækkes. Det betyder, at bugvæggen skæres op, og indvolde som mave og tarme, vom, nyrer, lever, galdeblære, hjerte, lunger, luftrør, spiserør og urinblære tages ud af dyret.

Det er en unik mulighed for at komme tæt på det, der går forud for måltidet, og som de fleste ikke ser længere, fordi mange finder deres mad i køledisken. Her kommer vi tættere ikke blot på maden, men på det dyr, der levede indtil for kort tid siden. Heldigvis vinder bæredygtig gastronomi og lokale råvarer i sæson frem i disse år, men vi kan blive bedre til det.

Efter brækning og partering åbner det vilde køkken, hvor du og familien sammen med NaturTalenternes vild mad-hold har mulighed for at tilberede forskelige smagsprøver over bål.