Jul i Skoven

27-11-2016 - KL.14:00-16:00

Jul i skoven – 1. søndag i advent

Så skal vi på skovnissejagt for rundt om naturbasen bor både store og små skovnisser. de gemmer sig godt, men de er der, hvis du kigger godt efter.

På Jenle Naturbase er vi så heldige, at der bor 14 søde SKOVNISSER. SKOVNISSEN er en lille sky fyr på højest 40 centimeter i højden, som ofte gemmer sig mellem træerne.

Hvis du kan finde de 14 SKOVNISSER i skoven kan du også svare på de fem spørgsmål om SKOVNISSEN..

På hver SKOVNISSE du finder, står der ét tal og ét bogstav som du skal bruge til at svare på disse spørgsmål. Over hvert tal herunder, skriver du bogstavet du finder på nissen med det tal der står under stregen.

Spørgsmål 1 lyder f.eks. sådan her:

Hvad vil en SKOVNISSE hellere have bar end at undvære sin hue?

For at svare på spørgsmålet skal du finde bogstaverne på SKOVNISSE, men det er først 1. søndag i advent kl. 14.00 nissejagten begynder - og det er også først der, du får alle spørgsmålene til nissejagten.

Vi fejre også jule sammen med alle skovens dyr

På årets julemærke kan du se hvordan dyrene fejre jul i skoven. Vi pynter også et juletræ til skovens dyr, og du kan se og røre nogen af de dyr du og ser på julemærket. Vi håber også du har lyst til at støtte Julemærkefonden ved at købe julemærkerne, en dag hvor du er ude at handle.

Julemandens værksted

Denne søndag er det muligt at indsamle og klippe gran og grene til juledekorationer og i juleværkstedet kan du fremstille mosbamser, pilestjerner, hjerter og fuglefoderautomater.

Efterfølgende serveres gratis kakao og æbleskiver tilberedt over bål.

Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk

ARRANGEMENTER

Indvielse madpakke-kajakhus Vilsted Sø - Til lands, -vands og i luften

02-06-2019 - KL.10.00-13.00
Mødested: "Vilsted Havn", Hobrovej 160, 9670 Løgstør Børne- og familievenlig: (x) Vi …

De vilde blomsters dag tur 2

16-06-2019 - KL.15:00-18:00
Overdrev ved Lerkenfeld Å. Mødested: Årupvej 9, 9600 Aars …

De Vilde Blomsters Dag - Vesterris Plantage og Østerbølle Oldtidsboplads

16-06-2019 - KL.10:00-12:00
Vi spadserer gennem Vesterris Plantage og skal en tur op …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN