Myrejagten i Uhrehøje

12-07-2018 - KL.10-12

MYREJAGTEN🐜 Citizen Science projekt for hele familien 👍👨‍👩‍👧‍👦

Kig forbi Naturbasen i Uhrehøje, Farsøvej 95, Farsø på torsdag kl. 10-12

HJÆLP FORSKERNE - Sidste år hjalp børn og voksne med at indsamle myrer til et forskningsprojekt på Statens Naturhistoriske Museum – med stor succes. Nu vender myrejagten tilbage, hvor alle igen kan hjælpe forskerne med at kortlægge de danske myrer og deres kostvaner. I Myrejagten udforsker man myrernes kostvaner ved at udsætte lokkemad og tælle og indsamle de myrer, der dukker op ved hver type lokkemad. Over 250 familier og flere skoler deltog i Myrejagten sidste år, hvor der blev indsamlet over 6.200 myrer fordelt i hele landet. 24 arter blev fundet, og danmarkskortet over myrer blev godt opdateret. Der er dog fortsat uudforskede områder på kortet, og forskerne er langt fra færdige med at kortlægge de danske myrer – så myrejagten fortsætter igen og i år er Himmerland også med.

På arrangementet viser vi, hvordan du skal bruge myresættet, så du efterfølgende selv kan gå på myrejagt hjemme i din egen have. Men der bliver også tid til at fange græshopper og indsamle sommerfuglelaver. Medbring et glas så kan du få laver med hjem, så du kan følge udviklingen fra larve, puppe til den folder sig ud som sommerfugl.

 

:

 

 

 

 

 

ARRANGEMENTER

Jul i skoven – 1. advent

02-12-2018 - KL.14:00-16:00
Nissejagt og juleaktiviteter i skoven. …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN