Indlæser Begivenheder

← Tilbage til Begivenheder

Naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune

|https://naturekspeditionen.dk

februar 2020

NATURBASENS STJERNETUR. KOM OG SE ORION OG SIRIUS HIMLENS KLARESTE STJERNE

14. februar til 19:00 - 21:00

I februar er det Orion, som dominerer aftenhimlen. Orion står mod syd ved 20-tiden midt på måneden, og en linje gennem de tre stjerner i Bæltet rammer Sirius i Store Hund. Knud Erik Hansen er klar med kikkert og fif om himlens stjerner. Mød også Nature Rangerne, der er klar med naturbasens stjernenatløb.   Arrangør: Stjernekigger Knud Erik Hansen og naturvejleder Karin Winther med Nature Rangere Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk Børne- og familievenlig: (X) .

Læs mere »

maj 2020

SKOVENS DAG I VESTHIMMERLAND

3. maj til 10:00 - 14:00

”Skovens Dag” afvikles i et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune og Uhrehøje Gruppen, der består af repræsentanter af skovens mange brugere. Kom og vær med til guidede ture, klatring, vandhulssafari, bage pandekager ved bålet, bygge insekthoteller, cykle på MTB-ruten, rundture i hestevogn, naturskattejagt m.m. Børne- og familievenlig: (X) Pris: Gratis adgang - dog vil nogle af aktiviteterne være mod betaling.

Læs mere »

INDVIELSE AF NATURBASEN I AARS SKOV OG HÆNGEKØJEOVERNATNING, PINSESOLEN DANSE

30. maj til 15:00 - 31. maj til 10:00
Naturbasen i Aars, Svenstrupvej 9
9600 Aars
+ Google Maps

Indvielse af naturbasen i Aars skov med taler og aktiviteter. Efterfølgende er det muligt at tilmelde sig arrangementet ”Oplev pinsesolen danse fra en hængekøje”. Bålet vil være klar til at grille medbragt aftensmad fra kl. 17.00. Næste morgen vækkes vi af fugle, der underholdene flyver fra gren til gren og en dansende pinsesol, som inviterer til morgenmaden, der tilberedes over bål. Medbring sovepose, liggeunderlag, spisegrej og godt humør. Tilmelding til overnatning i hængekøje til Karin Winther på 30324939 eller på…

Læs mere »

juni 2020

VORES NATUR – VILDE VIDUNDERLIGE SKIVUM KRAT

7. juni til 14:00 - 16:00

Kom med på vandring i vilde vidunderlige Skivum Krat. Hør om behovet for mere og vildere natur i Danmark og kom med på udkig efter unikke insekter og sommerfugle, vilde orkideer og oprindelig egeskov. Arrangør: Kratluser gennem 20 år i Skivum, Henrik Søndergaard og naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands kommune Ikke for gangbesværede

Læs mere »

DE VILDE BLOMSTERS DAG PÅ LOUNS

De vilde blomsters dag

Naturen er på sit højeste og Louns er trukket i de fineste festklæder. Vi går en tur i det skønne istidslandskab på jagt efter sjældne og karakteristiske plantearter, som vokser her, bl.a. fem forskellige sjældne og fredede orkideer. OBS: Turen er ca. 6 km lang og ikke for gangbesværede. Tag en madpakke med.  

Læs mere »

SOMMERFERIESKOLE I SKOVEN – ISTIDSREJSE

29. juni til 10:00 - 12:00

På sommerferieskolen har du mulighed for at eksperimentere med forskellige istidsforsøg. Dødishul, randmoræne, smeltevandskløft m.m. efterfølgende går vi ud og finder de rigtige spor fra istiden. Plantagen ligger i et område, som er dannet i slutningen af sidste istid. (ca. 14.000 år siden). Kontrasten mellem det flade landskab i Myrhøj Plantage og bakkerne i Uhrehøje Plantage er slående. Arrangør: Nature Rangere og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk Børne- og familievenlig: (X)  

Læs mere »

SOMMERFERIESKOLE I SKOVEN – KOK AMOK

30. juni til 10:00 - 12:00

Vi går på skovtur og indsamler mad fra naturens spisekammer, som vi efterfølgende bruger i små snacks, som tilberedes i udekøkkenet. Alle deltagere får udleveret NaturNød-diplom. Børne- og familievenlig: (X) Arrangør: Nature Rangere og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk  

Læs mere »

juli 2020

SOMMERFERIESKOLE I SKOVEN – KUKKELURE-KASSEQUIZ

1. juli til 10:00 - 12:00

Nature Rangerne er klar til at tage dig med på Kukkelurekassequiz. Efterfølgende hygger vi med pandekager omkring bålet. Arrangør: Nature Rangere og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk Børne- og familievenlig: (X) Alle deltagere får udleveret NaturNød-diplom.  

Læs mere »

august 2020

NATURENS SPISEKAMMER – BÆR OG SNAPSETUR PÅ HEDEN

På de Himmerlandske Heder er der gode muligheder for at finde mange forskellige bær og urter til at spise og drikke. Vi går på jagt i spisekammeret, hører om naturpleje, indsamler og hører om urter til snapse, inden vi testsmager Bodils færdige snapse. Mødested:P-Pladsen ved skilt til Skarpsallingkarrets fundsted på Aars- Aggersundvej Arrangør: Bodil Nymark, Hessel snapselaug og biolog Per Egge Rasmussen og naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands kommune www.naturekspeditionen.dk    

Læs mere »

september 2020

NATURENS DAG

6. september til 14:00

Oplev Limfjordens gemmer og stå til søs med Hvalpsund – Sundsørefærgen. Det rullende naturcenter er kørt til Hvalpsund med NaturNørdsaktiviteter til lands, vands og i luften. I forbindelse med arrangementet er det gratis for gående at sejle med færgen. Dato: Søndag d. 6. sep. Kl. 14.00 – 16.00 Mødetid: Stranden ved færgelejet i Hvalpsund. Arrangør: Hvalpsund og Sundsørefærgen, Naturfredningsforeningen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk Børne- og familievenlig: (X)  

Læs mere »

SVAMPETUR I JENLE PLANTAGE

27. september til 13:00 - 16:00
Naturbasen i Jenle plantage Års, Drej ned af markvej overfor Kelddalvej 68 + Google Maps

I Jenle Plantage er der gode muligheder for at finde mange forskellige svampe. Vi går på svampejagt, og ser på særlige kendetegn for de spiselige svampe, og hører om mange af de andre svampe der findes i plantagen. På turen får vi viden om de vigtigste grundregler for indsamling af svampe samt tilbereder en suppe af de indsamlede svampe. Medbring gerne kurv og kniv. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk  

Læs mere »

oktober 2020

PÅ SPORET

12. oktober til 10:00 - 12:00
Naturbasen i Aars, Svenstrupvej 9
9600 Aars
+ Google Maps

Kan du gætte hvilke dyr, der bor i skoven? – De gemmer sig, men efterlader gnavespor, lorte, fjer og fodaftryk. Vi giver tips og trick viden inden du selv må på sportur for at løse ”sporgåderne”. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands Kommune. www.naturekspeditionen.dk Børne- og familievenlig: (X) Alle deltagere får udleveret NaturNød-diplom.

Læs mere »

SNITTEVÆRKSTED I SKOVEN

14. oktober til 10:00 - 12:00
Naturbasen i Jenle plantage Års, Drej ned af markvej overfor Kelddalvej 68 + Google Maps

Træsløjd for både børn og voksne. Vi snitter legetøj og spisegrej af materialer fra skoven. Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther Vesthimmerlands kommune. Børne- og familievenlig: (X)  

Læs mere »

december 2020

JUL I SKOVEN – 1. ADVENT

27. december til 14:00 - 16:00
Naturbasen i Jenle plantage Års, Drej ned af markvej overfor Kelddalvej 68 + Google Maps

Nissejagt og juleaktiviteter i skoven. Så skal der indsamles til juledekorationer og naturbasens juletræ skal pyntes med godter til skovens dyr. I julemandens værksted kan du fremstille naturjulepynt eller varme dig omkring bålet med gratis kakao og æbleskiver. Børne- og familievenlig: (X)  

Læs mere »
+ Eksporter begivenheder