Skovens indsamlingsregler

Som hovedregel må du i offentligt ejede skove indsamle overalt i skoven, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra vej og sti.

Svampe, bær og frugter

Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose eller en hat, så det er godt at nissehuer er så rummelige.

Grene, kviste og løv

Du må i begrænset omfang gerne samle grene, kviste og løv, der ligger på skovbunden. Du må også klippe grene og kviste af løvtræer, der er over 10 m høje. Bemærk at det ikke gælder i privatejede skove.
Du må også klippe grene af væltede træer – både løv og nål. Det gælder dog ikke i bevoksninger, hvor der laves pyntegrønt (gran o.lign. til julepynt). Her må du hverken indsamle eller klippe grene og kviste.

Kogler, mos og lav

Du må i begrænset omfang gerne samle kogler, mos og lav. Du må samle det som svarer til ca. tre bæreposefulde eller tre nissehuer af hver.

Andre arrangementer

22 mar

BÆVERARRANGEMENT I VESTHIMMERLAND

22. marts til 10:00 - 12:00
26 apr
03 maj

SKOVENS DAG I VESTHIMMERLAND

3. maj til 10:00 - 14:00
10 maj