Vælg en side

Skovens indsamlingsregler

Som hovedregel må du i offentligt ejede skove indsamle overalt i skoven, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra vej og sti.

Svampe, bær og frugter

Det er ikke kun skovens dyr, der kan samle bær og frugter i skovene. Vi andre kan også forsyne os i naturens spisekammer. Bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose eller en hat, så det er godt at nissehuer er så rummelige.

Grene, kviste og løv

Du må i begrænset omfang gerne samle grene, kviste og løv, der ligger på skovbunden. Du må også klippe grene og kviste af løvtræer, der er over 10 m høje. Bemærk at det ikke gælder i privatejede skove.
Du må også klippe grene af væltede træer – både løv og nål. Det gælder dog ikke i bevoksninger, hvor der laves pyntegrønt (gran o.lign. til julepynt). Her må du hverken indsamle eller klippe grene og kviste.

Kogler, mos og lav

Du må i begrænset omfang gerne samle kogler, mos og lav. Du må samle det som svarer til ca. tre bæreposefulde eller tre nissehuer af hver.

Andre arrangementer

16 aug
13 sep

NATURENS DAG

13. september til 14:00 - 16:00
27 sep

SVAMPETUR I JENLE PLANTAGE

27. september til 13:00 - 16:00
12 okt

PÅ SPORET

12. oktober til 10:00 - 12:00
14 okt

SNITTEVÆRKSTED I SKOVEN

14. oktober til 10:00 - 12:00

KONTAKT

Naturekspeditionen
Vesthimmerlands Kommune
Karin@naturekspeditionen.dk
Mobil: +45 3032 4939

Naturvejleder
Karin Winther

Naturvejleder Karin Winther

Naturmedarbejder
Anette Ervolder

Anette Ervolder