Efterårsferieaktiviteter

Efterårsferie er familie ferie

Naturekspeditionen har traditionelt fokus på aktiviteter, der favner tre generationer i efterårsferien. Det har vist sig at være en succes og rigtig mange børn, forældre og bedsteforældre deltager i et eller flere at de offentlige arrangementer og mange kører også fra hele Nordjylland for at deltage, fortæller naturvejleder Karin Winther.

Efterårsferieaktiviteter på Naturbaserne sammen med Nature Rangerne

Naturdetektiv

Mandag den 14. oktober 10.00 – 12.00 – Naturbasen i Aars Svenstrupvej 9, Aars

Kan du gætte hvilke dyr, der bor i skoven? – Vi giver tips og trick viden inden du selv må på sportur for at løse ”sporgåderne” i kukkelurekasserne.

Efterfølgende er det muligt at fremstille insekthoteller du kan tage med hjem i haven.

Snitteværksted i skoven

Onsdag den 16. oktober 10.00 – 12.00 – Naturbasen i Jenle – Drej ned af markvej overfor Kelddalvej 68, Aars

Træsløjd for både børn og voksne. Vi snitter legetøj og spisegrej af materialer fra skoven.

Bålet vil være tændt, så du efter at havde snittet din egen skov- pandekage-endevende-skovpaletkniv, kan bage en gratis pandekage.

Alle deltagere får udleveret NaturNød-diplom.

Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen, naturvejleder Karin Winther og Nature Rangerne fra Vesthimmerlands Kommune.

Gør det selv efterårsferieaktivitet

Efterårsferie er også tiden til varmkakao og friskbagte boller og bedsteforældrene køber sikkert også lidt sødt til børnebørnene. Det er hyggeligt, men betyder også, at der skal ydes før der kan nydes med nogenlunde god samvittighed. Hvis I kan vil blive klogere på, hvor langt man skal går for at forbrænde diverse lækkerier, så tag med på Nature Rangernes ”kalorierute” og bliv klogere på, hvor langt du skal gå for at forbrænde det, dine ”SØDE TÆNDER” lokker dig til at spise.

At have en sød tand betyder, at du dagligt har en stor lyst til sukkerholdige produkter og fødevarer, som f.eks. slik, chokolade, kager og sodavand. Det er lækkert med et stykke chokolade, men på sigt kan det hurtig gå hen og blive ret så surt, når de mange kalorier, de søde sager indeholder, skal forbrændes. Men, når der skal hygges, så skal der af og til lidt sødt til, og så er det godt at vide, at ud over at du forbrænder til mange kalorier, så har en gåtur i skoven mange andre ”positive bivirkninger”. Følg den Grønne Rute og bliv klogere på hvad meget der skal ydes for at nyde, slik, chips, sodavand mm. Og bliv også klogere på de ”positive bivirkninger” ved en gåtur.

Andre arrangementer

16 okt

Snitteværkstedet i skoven

16. oktober til 10:00 - 16:00
01 dec

Jul i skoven – 1. advent

1. december til 14:00 - 16:00