Ferieaktiviteter på Naturbaserne i skoven

Naturekspeditionen, Nature Rangerne og Naturstyrelsen har traditionelt fokus på aktiviteter, der favner tre generationer i efterårsferien. Det har vist sig at være en succes og rigtig mange børn, forældre og bedsteforældre deltager i et eller flere at de offentlige arrangementer og mange kører også fra hele Nordjylland for at deltage, fortæller naturvejleder Karin Winther.

 Arrangementer i på Naturbaserne

Der fremstilles fuglekasser

Mandag åbner vi snitteværkstedet ved naturbasen i Aars Skov, med småkravls aktiviteter i Krible Krable Skoven og træsløjd for både børn og voksne. Vi snitter legetøj, spisegrej, vandrestokke mm. og bålet vil være tændt, så deltagerne efter at havde snittet sin egen skov- pandekage-endevende-skovpaletkniv, kan bage en gratis pandekage.

Tirsdag flytter snitteværkstedet til naturbasen i Jenle Plantage. Denne dag kan du også blive meget klogere på de nataktive dyr i skoven. Og tager du mobilen med, så er det også muligt at deltage i woopquiz på en 2.5 km skovtur. Bagefter er der snittehygge ved bålet med varm kakao og vafler tilberedt over bål.

foto af woop app

Klima Karla i skoven

I år udvider vi Torsdag med endnu et feriearrangement, da vi sammen med DK2020, Et Grønnere Vesthimmerland, sætter fokus på klima i børnehøjde. Sammen med maskotten Klima Karla skal familierne ud til forskellige poster i skoven, hvor Klima Karla via leg og læring formidler hvad Klima handler om. At det er noget med, hvor varmt der er på jorden, hvordan naturen har det, hvordan solen skinner på os og hvordan vinden blæser. MEN det handler også om, hvordan vi kan være med til bruge mindre vand og strøm og, hvordan vi kan bruge alle de ting, der allerede er på jorden på en smartere måde.

Klima Karla foto

Efter skovturen er de Klima Bålboller og varm kakao til alle og alle deltagere få Gratis en plakat med et Klimatræ, hvor de hver dag kan man male blade i dagens vejrfarve.

Der bages boller på Livø

Har man ikke mulighed for at deltage på arrangementerne, så kan man selv tage på tur når det passer. Prøv bl.a. nogen af de mange aktivitetsruter. F.eks. Titte Bøh i Testrup, Kukkelure Kasser i Uhrehøje eller Krible Krable skovene i Alstrup og Aars. Find mange flere aktivitetsmuligheder for alle generationer i naturen på naturekspeditionen.