Hærvejen - Vesthimmerlands Camino

Planlæg din rute HER

Hærvejsruten i Vesthimmerland er en del af et stort projekt, der omfatter otte nordjyske kommuner samt Viborg Kommune. De har gennem tre år samarbejdet om at etablere i alt 356,5 km nye vandreruter, og om at opgradere cirka 200 km cykelrute. Du kan se og printe kort ud

Den "gamle" hærvejsrute fra Padborg til Viborg har en længde på cirka 280 km, så med forlængelsen bliver Hærvejen i Jylland med ét slag næsten dobbelt så lang.

Med Nordjylland på landkortet, bliver Hærvejen for alvor en del af det europæiske rutenetværk. Hærvejen udgør således den danske del af den europæiske kulturrute "Olavs-vejene", der fører til Trondheim i Norge, og Hærvejen er også en del af verdens sikkert bedst kendte vandrerute, Caminoen, der leder til Santiago de Compostela.

Formidling i centrum

En stor sidegevinst ved etableringen af de nordjyske hærveje er, at formidlingen af hele Hærvejen får et stort løft. Hjemmesiden www.haervej.dk dækker nu hele Jylland, og det samme gør den nye mobil app. Der er nemlig undervejs skabet et tæt samarbejde med Hærvejssekretariatet i Viborg og Region Midt og Syd, om at formidle hele Hærvejen.

 

ARRANGEMENTER

Bæverarrangement i Vesthimmerland.

31-03-2019 - KL.10.00-12.00
Naturvandring, på private arealer, langs Sønderup å i Østerkrat, hvor …

Skovens dag i Vesthimmerland.

05-05-2019 - KL.11.00-15.00
Kom og vær med til guidede ture,klatring, vandhulssafari, bage pandekager …

Indvielse madpakke-kajakhus Vilsted Sø - Til lands, -vands og i luften

02-06-2019 - KL.10.00-13.00
Mødested: "Vilsted Havn", Hobrovej 160, 9670 Løgstør Børne- og familievenlig: (x) Vi …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN