Vælg en side

Krible Krableskoven Løghøj

Besøg den nye Krible Krable Skov i Alstrup

skilt til krible krable skoven

Tag på Krible Krabletur og bliv mikoforsker!

Via små skilte med myrer skal ungerne følge myregange rundt til små naturrum, hvor der er opsat bord/bænkesæt med naturformidling på bordene i miniformat.

kriblekrable bord

Myregangene bugter sig gennem ujævnt terræn, over og under stammer og grene, hvilket bidrager til oplevelserne og er med til at understøtte børnenes motorik og sanseoplevelser. Kom med på snigpremierer her https://fb.watch/5wAMK3vfID/

Grej og undervisningsmaterialer

krible krable tasker

I forbindelse med det landsdækkende Krible Krable Projekt har vi fået rygsække med ekspeditionsgrej, som fremover GRATIS kan lånes til skovturen.
Rygsækkene står klar i slagbænken i bålhytten i naturrummet i Alstrup, fortæller naturvejleder Karin Winther.

På hjemmesiden Kriblekrable.dk findes undervisning og ekspedition materialer, som frit kan benyttes af både daginstitutioner, skoler eller familier på tur.

Skovens ejer

Det er lodsejerne Jørgen Ørnskov og Mette Fogde, der velvilligt åbner et skovstykke med fantastisk hulter bulter natur – perfekt indrettet til naturekspeditioner for de mindste.

Familien siger selv: Når vi tænker tilbage på vores egne børns opvækst, er noget af det der står allermest tydeligt, de mange naturekspeditioner vi havde med børnene fra de var ganske små. Vi har travet, leget, overnattet i og oplevet naturen, og i dag hører disse naturoplevelser til familiens stjernestunder. Det vil vi gerne dele. Så hvis vi ved at åbne dette skovstykke for børn og voksne, kan give dem mulighed for at få lignende oplevelser, gør vi meget gerne det.

Arrangørgruppen bag Krible Krableskoven

Ud over familien Fogde Ørnskov består gruppen bag Krible Krableskoven af tidligere naturdagplejer Kirsten Michaelsen, Træmand Leo Michaelsen og naturpædagog Inge Haldrup og som repræsentant for Vesthimmerlands Kommune og det landsdækkende Krible Krable projekt deltager naturvejleder Karin Winther.

Faciliteter

I Krible Krableskoven er der også opsat bord/bænkesæt i voksenstørrelse. De står i lysningen på toppen af højen. Her er udover en fantastisk udsigt over fjorden, også et bålsted m/grill. Så tag madpakken med og nyd skoven og den fantastiske udsigt ud over Limfjorden sammen med hele familien.

I Naturrummet i Alstrup – Anneksvej 50 A findes grillhytte, shelters, muldtoilet.

Parkering til Krible Krable Skoven Løghøj

Ved højen, Anneksvej 56, Farsø
Ved Naturrummet i landsbyen

Andre arrangementer

26 sep

Svampetur i Jenle Plantage

26. september til 13:00 - 16:00
19 okt

Snitteværkstedet i skoven

19. oktober til 10:00 - 12:00
20 okt

Vild formiddag med Vild Natur

20. oktober til 10:00 - 12:00
28 nov

Jul i Skoven

28. november til 13:00 - 15:00