Nat i Naturen med Natdyr

Udgivet: 5. maj 2021.

Børn i skoven lyser med lommelygter og viser deres Naturnørd diplom

Årets naturtur skydes i gang

Endelig skydes årets naturtur i gang – og hos Naturekspeditionen glæder vi os til at komme ud og inspirere til nye naturaktiviteter.

Sammen med Nature Rangerne og Børn i Bevægelse (BIB) inviterer vi alle til det landsdækkende arrangement Nat i Naturen i den kommende weekend.

Fredag fra kl. 19-21 er vi klar med aktiviteter om de nataktive dyr i skoven, når arrangementet løber af stablen i Jenle Plantage.

Som deltager kan du via et opgaveløb blive meget klogere på, hvilke dyr man kan se, hvis man tager på tur med lommelygte eller overnatter i shelterne, bivuak eller hængekøje i skoven.

Natugle i Uhrehøj

Naturvejlederens favorit natdyr

Naturvejleder Karin Winthers favorit natdyr er uglen. Karin fortæller om uglen:

– Uglen er et fantastisk dyr, som jeg selv er så heldig at have boende i min have. En gang var jeg på safari i Sydafrika, hvor vi selvfølgelig skulle ud for at se løven, leoparden, næsehornet, elefanten og bøflen. Det var selvfølgelig stort at se disse prægtige dyr, men dét, der gjorde størst indtryk, var dog da vi så en ugle på natsafari.

Naturvejleder logoet - en ugle

En ”guddommelig” aften

Naturvejledernes logo er i øvrigt også en ugle, som er sammensat af de gamle kinesiske tegn yin og yan. Yin og Yan står bl.a. for guddommelig tolkning af naturens herlighed.

Nu er vi jo i Nordjylland, så at skulle svinge sig op til, at fredagens natarrangement bliver guddommeligt, er nok lige i overkanten. Alligevel glæder vi os til at se jer.

Bålet vil være tændt og vi medbringer varm kaffe og kakao – så det hele bliver næsten som det plejer. Dog efter alle gældende restriktioner for afstand og lignende.

Har du ikke mulighed for at deltage fredag aften, kan du selv gå på jagt efter nattens øjne, når det passer dig.

Læs mere om hvordan du kan arrangere din egen tur