Vælg en side

Nattens øjne

Pige lyser med lommelygte i skoven

Klik på billedet og se introduktionsfilm om Nattens Øjne

Nattens Øjne:

– er et tilbud til tre generationer, som har lyst til at opleve nataktive dyr. Med lommelygte kan du følge små reflekser rundt på en rute i skoven. Hvor ruten ender, er der gode muligheder for at se nataktive dyr som ræv, grævling, rådyr eller måske en ugle.

Nattens Øjne i Jenle Plantage

– drej ned ad markvej overfor Kelddalvej 68, 9600 Års

Rute 1 – Den åbne slette

Start ved naturbasen, som findes ved at køre ned ad markvej overfor Kelddalvej 68. Husk det skal være helt mørkt, ellers er det næsten umuligt at se øjnene. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne, ved markvejen med en kraftig lommelygte. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder på ny at søge efter det næste øje. Ruten ender når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden.

Rute 2 – Grævlinghulen

Start ved naturbasen, som findes ved at køre ned ad markvej overfor Kelddalvej 68. Husk det skal være helt mørkt, ellers er det næsten umuligt at se øjnene. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne, ved start koordinatet N 56 51.204 E 009 28.356. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder påny at søge efter det næste øje. Ruten ender, når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden. Det kan anbefales at tage et siddeunderlag eller måske en hængekøje med fra grejkassen på naturbasen. Så kan man sidde eller ligge lunt, mens man venter på at grævlingen går på jagt efter regnorme.

Rute 3 – Grævlinghulen Søttrup

Start ved P-Pladsen ved Søttrup Plantage. Følg den gulerute til bålhytten. Husk det skal være helt mørkt, ellers er det næsten umuligt at se øjnene. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder påny at søge efter det næste øje. Ruten ender, når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden. Det kan anbefales at tage et siddeunderlag eller måske en hængekøje med. Så kan man sidde eller ligge lunt, mens man venter på at grævlingen går på jagt efter regnorme.

Nattens øjne på Livø

Start ved hovedgården på Livø. Find det røde træskilt, hvorpå der står “Start”. Skiltet er placeret på gulrute som går forbi den lille sø. Husk det skal være helt mørkt, ellers er det næsten umuligt at se øjnene. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne, ned ad den lille sti gennem skoven på vej mod søen, med en kraftig lommelygte. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder påny at søge efter det næste øje. Ruten ender når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden.
Det kan anbefales at tage et siddeunderlag eller måske en hængekøje. Så kan man sidde eller ligge lunt, mens man venter på nattens dyr, som kan være rådyr eller dådyr som der er mange af på Livø.

Gå forbi det gulehus på Farsøvej 95 ad markevejen tættest på søen. Følg hulvejen ca 25 m. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne, til venstre med en kraftig lommelygte. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder påny at søge efter det næste øje. Ruten ender når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden.
Det kan anbefales at tage et siddeunderlag eller måske en hængekøje. Så kan man sidde eller ligge lunt, mens man venter på nattens dyr, som kan være rådyr, harer, ræve, grævling, flagermus eller du kan høre en natravn.