Vælg en side

Natugler på kærestejagt

Natugler tuder lystigt i mørket for at tiltrække sig en mage.

I øjeblikket kan man om aftenen opleve naturuglen i Uhrehøje Plantage. Natugler kan høres med det karakteristiske og for nogle uhyggelige uh huuuh. De kan høres året rundt, men fra februar og et par måneder frem er de ekstra aktive. Der har de et territorium, der skal forsvares og en eventuel hun på reden (i et hult træ eller i en opsat uglekasse), der skal informeres om eventuelle farer.

Natugle i Uhrehøj

Senere er det ungerne, der skal lære, hvordan en han-natuglestemme skal lyde. Naturuglehannen har travlt, da han skal finde føde til både sig selv og sin mage, som måske allerede nu ligger på æg, men med den milde vinter, som vi har haft, er der mange mus at finde – både i skoven og ude i det åbne land.

Ofte ses hannerne på faste hvilepladser, som de benytter om dagen, når de sover. Man kan være heldig at finde pladsen, hvis man finder et sted med mange uglegylp på jorden – så kig op! Måske sidder der én og kigger ned på dig.

Billede af en ugle på en skorsten

Uglegylp indeholder normalt mange grå musehår og knogler fra de mus, der er slugt i én bid. Uglemaver udskiller ikke saltsyre, som for eksempel hos os og hos rovfugle, så derfor kan man samle et helt puslespil af de fineste museknogler, og så kan man også fastslå hvilke mus, uglerne har nedlagt.

Uglekasse

Vil du opsætte en uglekasse, så skal den sidde i 6 – 8 meters højde.

Opsætning af en uglekasse

Ugleaktiviteter

Fold en ugle i papir

Foldet papirugle og en ugle i sten

 

Sådan folder du en papirugle

Ugleruten i Uhrehøje

Karin Winther viser en træugle frem

Naturvejleder Karin Winther og en træugle

Tag på tur med lommelygten og find de 14 ugler med lysende øjne. Ruten er ca 1 km. Start på p-pladsen ved naturbasen i Uhrehøje, Farsøvej 95A, 9640 Farsø. Ruten er markeret med brune prikker på kortet herunder.

Ugleruten i Uhrehøje

 

Andre arrangementer

22 maj

Indvielse af Krible Krableskov i Alstrup

22. maj til 10:00 - 12:00