Natur-Adventskalender

Natur-juleideer 2019.

Julen har altid haft en særlig betydning, og uanset om man tror på nisser, julemænd, engle eller Jesus i en krybbe, så skruer vi op for hyggen, tænder lys og pynter op.

For 4. år i træk er vi klar med dette års inspiration til juleideer, der kan fremstilles af naturmaterialer. Den traditionsrige naturjulekalender udkommer i år som “advents-pakker” med både turforslag og inspiration til juleaktiviteter med naturmaterialer.

Vi håber, at I må få rigtigt mange dejlige ture ud i naturen, både i skoven og på stranden for at indsamle materialer til fremstilling af nisser, engle, julekugler, juletræer mm. Og vi håber også, at I må få mange dejlige og kreative timer sammen med hele familien, institutionen, skolen eller hvor, der bliver julehygget.

Følg med de næste fire søndage.

1. søndag i advent i naturen

Hvad er en SKOVNISSE med grøn nissehue i modsætning til en SKOVNISSE med rød nissehue?

Det kan du blive klogere på, hvis du tager på skovnissejagt i Jenle Plantage. I skoven er der gemt 14 skovnisser, som skal findes, for at få svar på mange forskellige spørgsmål om skovnisser. F.eks. hvad nisserne hellere vil have bar, end undværer deres huer…

Nisseopgaver kan printes ud her, så man selv kan tage på tur med hele familien f.eks. i forbindelse med julefrokosten.

Inspiration til Natur-Juleaktiviteter til 1. søndag i advent

Nedenstående nisser, mus og stjerner kan også fremstilles gratis ved arrangementet i Jenle Plantage.

Julenisser af træ

Find en lige gren på ca. 3 cm tykkelse og skær den i 10 cm stykker.

Klip et ca. 10 cm langt stykke tubestrik og lim det på som hat. Bind en sløjfe så der dannes en kvast. Lim hvide fjer på som skæg  og lim en perle på som næse.

Julenissehoveder

Find en gren på ca. 6 cm og skær den i tynde skiver som bruges til hoved på nissen. Klip et ca. 10 cm langt stykke tubestrik og lim det på som hat. Bind en sløjfe så der dannes en kvast. Lim en perle på som næse.

Julenisse som billede

Klip et ca. 6 cm langt stykke tubestrik og rul det halvt ned over en halveret valnød. Lim valnødden fast på en 6 cm rund træskive. Lim rulleøjne, fjer og perle på til manden og øjne, perle og bindegarn på som hår til pigen.

Små mus på træskive

Halver en valnød og lim kogleskæl på som ører. (Kogleskæl kan findes i skovbunden under ædelgran i skoven). Lim valnødden på en lille rund skive træ, som er skåret fra en gren på ca. 4 cm. Klip små hvide øjne og lim dem på. Klip en lille hale og knurhår af et stykke snor og lim det på valnødden. Afslut med en sort perle som snude.

Julestjerner af pil

Stjernerne kan fremstilles af pil på en “stjernemaskine”.  Tegn en stjerne på et stykke træ og slå søm i hvert hjørne. Se hvordan stjernen “flettes” her:

Men kan også bindes sammen af med bindegarn.

Med bindegarn vikles rundt, så der dannes en stjerne eller anden mønster inde i pilestjernen.

Inspiration til Natur-Juleaktiviteter til 2. søndag i advent

 Kan du hjælpe julemanden med at finde de rigtige svar i kukkelurekasserne ved naturbasen i Uhrehøje Plantage.

 I de 12 kukkelurekasser i Uhrehøje er der et spørgsmål med 3 svarmuligheder. Ud fra hvert svar er der et bogstav. Skrive det bogstav ned, som du tror, er det rigtige svar.

 Når du har været forbi alle 12 kukkelurekasser og fundet 12 bogstaver, kan du sætte dem sammen til 3 ord, som danner en sætning.

Sætningen sender du til karin@naturekspeditionen.dk sammen med navn og adresse.

Hvis løsningen er rigtig, har du mulighed for at vinde to Naturekspeditiontermokopper.

 Vi trækker lod mellem de indsendte svar og giver vinderen besked den d. 31.december 2019.

Rudolf

Sav et ca. 40 cm langt stykke træ til kroppen. Bor fire huller til ben, hvor grene der passer i hulstørrelse stikkes i. Bor et skråt hul til hals, hvor der ligeledes stikkes en gren i. Hovedet er et stykke træ på ca. 25 cm. hvor der et savet fire kiler af, så det danner et hoved med snude. De to kiler bores fast som ører og en som hale. Bor to huller til gevir, hvor der stikkes grene med flere kviste i. Mal øjne og snude.

Julenisser/skovengle fremstillet af lange kogler

Find lange kogler i skoven og lim en valnød på som hoved. Nissehatten er røde blade, som forsigtigt er viklet rundt om valnødden. Håret er mos fundet i skoven. Mal øjne og mund med tusch og lim en lille rød perle på som næse. Bind et lille stykke fint bånd om halsen og lim to blade på som vinger.

Grantræ med fyrnåle

.

Lim mos fast på en papkegle. Lim efterfølgende grannåle på.

Juletræ af en grangren

Sav 2 stykker træ i forskellige størrelser. Bor hul og stik en grangren ned i hullet. Pynt med LED lys.

Pynt til julebordet

Find et stykke reb, som skal være så langt, at det kan sno sig hen over bordet. Lim små kogler, nødder, bog, osv. på rebet. Læg lidt gran sammen med snoren og sæt eventuelt små julelys ved siden af.

 

 

 

Andre arrangementer

Der er på dette tidspunkt ingen kommende begivenheder.