Julepynt der kan spises

Julepynt i rensdyrlav

Lavet af rensdyrlav fra skoven. Fyld rensdyrlav ned i de små forme man bruger til at stikke småkager ud med. Lad det tørre i et par dage, hvorefter figuren kan trykkes ud.

Først skal træet vises siden skal det spises

Rensdyr lav kaldes af mange for gråt mos men er i virkeligened to organismer bestående af en svamp, der har indgået et samarbejde med alger. Algerne udfører fotosyntese og leverer sukkerstoffer til svampen. Til gengæld giver svampen algen mulighed for at leve steder, den ellers ikke ville kunne trives. I Vesthimmerland har vi rensdyrlav i både Uhrehøje, Jenle og på De Himmerlandske Heder. Der er ikke så meget, så tag kun ganske lidt, da rensdyrlav også vokser langsomt.

Kan det spises?

Det spørgsmål får vi naturvejledere rigtig tit og hvad du måske ikke ved, så kan rensdyrlav faktisk godt spises og har tidligere været brugt i mel, til supper og brændevin.

Flere restauranter med fokus på mad, hvor der indgår "Vilde" ingredienser har også ekspermenteret med rensdyrlav. Har du mod på at kaste dig ud i madkunsten "Svampecreme med rensdyrlav" så tjek opskriften her velbekomme :)

Se de andre kalenderaktiviteter HER

ARRANGEMENTER

Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN