Spindelvæv på en dugfrisk morgen

Korsedderkoppen kan lave sit store spind i løbet af en enkelt nat. Når det er klar, laver den en line fra midten og ud til et blad eller en gren i nærheden, hvor den kan holde vagt og blive opmærksom når et byttedyr går i nettet.

Du kan indsamle spindelvæv og fremstille de flotteste billeder.

Find det flotteste dugvåde spindelvæv og drys mel eller talkum på. Læg et stykke farvet karton bag og løft det op mod spindelvævet så det sætter sig fast. Klip efterfølgende spindelvævet fri. Du kan med fordel gemme billedet i en fotolomme.

Edderkopper er spindlere

Sidst på sæsonen er det parringstid og hunnerne placerer sig især i midten af nettet, så de er synlige for hannerne. Den meget store hun er fuld af rogn og på udkig efter en han.  Hannen skal nærme sig hunnen forsigtigt og som regel ad flere omgange, hvis han ikke skal risikere at blive ædt af hunnen.


I oktober/november vokser hunnen sig større, indtil hun er klar til at lægge 300-800 æg i et specielt spind, der holder sammen på æggene. Hunnen bliver i nærheden af æggene, indtil hun dør i starten af vinteren. Ungerne udklækkes i foråret og lever en tid sammen som en stor børneflok.

ARRANGEMENTER

Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN