Vælg en side

Nature Ranger

Nature Ranger i Vesthimmerlands kommune

Er et uddannelsestilbud/fritidsjob i naturen, der stiller skarpt på unges sociale trivsel. Arbejdet i naturen med sociale og fysiske aktiviteter booster og forbedre tilværelsen for unge, der har det svært med fysiske og sociale aktiviteter.

Nature rangere ved en sø

Målgruppe: Nature Ranger henvender sig til unge på 13-16 år.

Nature Ranger projektet er en del af Friluftsrådets 3-årige Sund i Naturen Projekt, hvor Vesthimmerland er fokus Kommune. I den forbindelse har vi arbejdet med, og fået konstruktiv kritik på, projektet i forbindelse med workshops på arbejdsmøder. Nature Ranger er Vesthimmerland Kommunes bidrag til indsatsen for børn og unge med særlige behov, hvor målet er at børn og unge ved hjælp af friluftsliv og naturglæde bliver introduceret og fastholdt i sunde fælleskaber, der skaber øget trivsel.

Sundhedsaspekter: Ved at placere fritidsjobbene i naturen opnår vi flere sundhedsaspekter. Naturen er let tilgængelig. Jo oftere man er aktiv i naturen, jo større sundhedseffekt oplever man af sit friluftsliv – både fysisk, mentalt og socialt.

Opgaver for nature ranger

Vi ved, at op til 84% oplever, at friluftsaktiviteter øger deres psykiske velvære og forbedrer humøret. Derfor skal Nature Rangerne være med til at skabe rammerne for, at flere danskere i endnu højere grad kommer ud, og får del af de mentale sundhedsgevinster i naturen. (Et jobindhold, der også vil gavne Nature Rangerne i arbejdet ud af egne udfordringer).

Natureranger logo

 

Søg Nature Ranger Fritidsjob

Er du naturlig nysgerrig? Tør du møde nattens dyr? Er du frisk på at opdage naturen med andre unge?  Vil du være med til at gøre en forskel, så er det dig vi har et fritidsjob til.

 • Vi søger unge mellem 13-16 år
 • Unge, som har et ønske om at møde nye venner.
 • Unge, der gerne vil styrke selvtilliden.
 • Unge, der har et ønske om en bedre fysisk form.

Find flere informationer

Læs en webtilgængelig udgave Nature Ranger – Fritidsjob til unge mellem 13 – 16 år

Udfyld ansøgningsskemaet. Send det til naturvejleder Karin Winther på mailadressen karin@naturekspeditionen.dk så kontakter vi dig.  Ansøgningen kan være skriftlig eller videofilmet. Ring også meget gerne til naturvejleder Karin Winther på 30324939 eller Fysioterapeut Lise Stensgaard 51588039 for at høre mere.

 

Kvalifikationer:

 • Vi forventer, at du klar til sammen med os at udfordre dig selv i nye rammer.
 • Vi forventer, at du er klar til at lære, og at du er engageret.
 • Vi forventer, at du er klar til at være udendørs i al slags vejr.

Det er ikke en forudsætning på forhånd at have viden om eller erfaring med natur og bevægelse.

Nature Rangers er et 3-årigt tværkommunalt projekt med medarbejdere fra Børn i Bevægelse og Naturvejledningen i Vesthimmerland Kommune.

En Nature Ranger kan assistere ved naturarrangementer i weekender og aftenener sammen med naturvejlederne. En Nature Ranger vil fx kunne assistere ved motionsarrangementer for foreninger eller kunne bestyre og passe grejbanker med friluftsudstyr til udlån og til aktiviteter.

I forløbet skal du være med til:

 • at opbygge naturbasen i Uhrehøje og Aars skov med faciliteter og aktiviteter. Det kan for eksempel være ved at opbygge bålsted og opholdssteder på baserne.
 • at udvikle og etablere naturformidlings-/aktivitetsmuligheder på naturbaserne, samt udvikle og etablere stier til gang udfordrede og børnefamilier.
 • at udvikle og etablere naturfitnessfaciliteter, ruter og motionsrekvisitter i skoven.

Du vil få viden om naturen, det lokale dyreliv, menneskers anatomi og fysiologi, friluftsgrej og mad i naturen.

Hvor:

Naturbasen i Aars Skov og i Uhrehøj Plantage, hvor der er toiletforhold og mandskabsvogn. Transport til baserne foregår for hele gruppen på cykel fra hhv. Aars og Farsø busstation og hjem igen. Cykler bliver stillet til rådighed fra projektet.

Løn:

Der udbetales løn efter gældende overenskomst under forløbet.

Organisering

Projektet er organiseret som et tværkommunalt projekt med medarbejdere fra Børn i Bevægelse (fysioterapeuter og ergoterapeut) og Naturvejledningen (naturvejleder).

Uddannelsesforløbet udarbejdes og afvikles af medarbejdere hos Børn i Bevægelse og Naturformidlingen i samarbejde med bl.a. Naturstyrelsen og lokale foreninger. Uddannelsen opbygges i temaer som for eksempel:

 • Naturen
 • Dyreliv
 • Menneskets anatomi
 • Menneskets fysiologi
 • Grej
 • Mad

Emner som de unge senere kan bruge deres viden fra, til at udforme aktivitets- og motionsområder i kommunen, og når de skal hjælpe med at afholde arrangementer.

Andre arrangementer

22 maj

Indvielse af Krible Krableskov i Alstrup

22. maj til 10:00 - 12:00