Vælg en side

Kom med naturvejleder Karin Winther på ferie

Ferie, ferie, ferie slap nu af, du har fri og syng en glad melodi. Op mod solen, ler vi Den vi skinne, til ferien er forbi.

Naturvejleder Karin Winther

Dette skal jeg i min ferie.

Selvom jeg trækker stikket og holder ferie, så vil du sikkert kunne møde mig ude i naturen alligevel. Jeg elsker nemlig alle de aktiviteter som jeg også arbejder med, og i min ferie får jeg besøg af mange venner og familie, som jeg “trækker” med på tur. Her kan du få et indblik i, hvad der også kommer til at ske i min sommerferie og som jeg gerne vil anbefale til alle andre.

Naturens stillekupe fyldt med glædemedicin

Doserer selv din egen “glædesmedicin”. Jeg er så heldig at eje et gammelt sommerhus på en 3 Ha naturgrund, fyldt med hulter-bulter-natur. Her jeg opsat bænke i naturens stillekupeer. Opholder man sig i natur, der er artsrig, vild og fredfyldt tilføres kroppen lykkehormonet Oxytocin. Det vil jeg sørge for at få fyldt masser af på i min ferie. På dette foto slapper jeg af sammen med min far.

Jeg vil også gerne anbefale aktiviteterne i Naturglædekalenderen. Det er en medicin med glædes-garanti og uden bivirkninger. Flere steder i kalenderen ses en lille mand, som henviser til Naturekspeditionen.dk, hvor du kan finde flere informationer og beskrivelser af aktiviteterne.

Skovturridning

Jeg er så heldig, at jeg har et par islændere, som jeg ofte tager på tur. Jeg er en rigtig skovtursrytter og elsker de naturoplevelser jeg får med på ryggen af Bangsi eller Askja. Dyrene ser ikke et menneske, men en hest når man rider, så de flygter ikke på samme måde. Fornøjelsen er derfor stor, når jeg kan komme ganske tæt på en rå med rålam, eller et egern, der kigger ned fra en gren, vi rider under.

I Vesthimmerland findes der afmærkede rideruter i Aars Skov og ved Vilsted Sø, men du må også ride i kanten langs hele Himmerlandsstien og banestien til Blære.

Kano og Kajak

Kajak på sø i Sverige

Som FDF´er har jeg været med på mange kanoture. Jeg købte min egen kano i 1998 som jeg stadig har. På idrætshøjskole i Sønderborg i 1990 tog jeg frisejlerbevis i kajak og “Winthers rederi” er sidenhen blevet suppleret med fire kajakker. På dette foto har jeg min datter Johanne med på tur i Sverige. Det er ikke muligt i år, men heldigvis er ture på sø, å og fjord muligt i Vesthimmerland og jeg skal ud på Vilsted sø, op ad Bjørnsholm å og ud på Limfjorden i min ferie.

Hvad skal vi have at spise

 

nå nej det ved du ikke, for klokken er ikke fem minutter i seks. Sjov kommentar fra min datter, men ikke desto mindre rigtigt. Jeg er på ingen måde en ørn i et køkken, men elsker at indsamle og tilberede Vild Mad fra naturens spisekammer og helst tilberede det over bål eller i trangia. Jeg kan anbefale at downloade Vildmad App, hvor der er masse af god inspiration.

Inspiration til familietur med grej

I pinsen havde jeg 3 familier til at teste Naturekspeditionens grej. De skulle på tur ved Limfjorden, skoven og heden. Her skulle de også indsamle og tilberede mad. Alle tre familier skrev dagbog. Måske det også kunne give inspiration til turoplevelser.

Jeg skal i hvert fald på tur med Primi – Deluxe grejet i min ferie og tænker også mine gæster skal smage en fynsk brunsviger på en rask vandretur.

Brunsviger bagt i omniaovn på trangia

Vandring på Hærvejen

Karin som sidder på en fortællebænk

At vandre ud at trave i det fri – det kommer jeg også til i ferien. Tænker, at jeg skal afprøve Hærvejen som jeg arbejdsmæssigt også er en del af. Men der er mange andre dejlige naturruter i hele Himmerland, så tænker jeg lader mig inspire i Sti Guide Himmerland.

I Stiguide Himmerland finder du vandreruter, cykelruter og MTB-ruter i hele Himmerland. Ruterne er afmærket på et kort, og appens GPS-funktion sørger for, at du hele tiden kan finde vej. Undervejs kan du læse fortællinger om natur og historie.

Rigtig god sommer – og på gensyn til august

Karin Winther Naturvejleder i Vesthimmerlands Kommune

Andre arrangementer

16 aug
13 sep

NATURENS DAG

13. september til 14:00 - 16:00
27 sep

SVAMPETUR I JENLE PLANTAGE

27. september til 13:00 - 16:00
12 okt

PÅ SPORET

12. oktober til 10:00 - 12:00
14 okt

SNITTEVÆRKSTED I SKOVEN

14. oktober til 10:00 - 12:00

KONTAKT

Naturekspeditionen
Vesthimmerlands Kommune
Karin@naturekspeditionen.dk
Mobil: +45 3032 4939

Naturvejleder
Karin Winther

Naturvejleder Karin Winther

Naturmedarbejder
Anette Ervolder

Anette Ervolder