Det Grønne Landsbyrum i Østrup

er placeret ved Himmerlandsstien

I september 2012 blev Østrup Naturanlæg anlagt langs Himmerlandsstien. Da det blev indviet i silende regn var var det ikke nemt at se, hvilken blomstrende have, der om sommeren frodigt viser sig fra sin skønneste side. Her er vilde blomster, en fantastisk valmuemark, frugttræer, surbundsblomster, sandbed med mere. Børnehaven og SFO fra Kernehuset har lavet fuglehuse, der hænger i træerne og sørger for kvidrende fugleliv, ligesom de har været med til at beplante bedene.

Østrup Naturanlæg er sammen med Vesthimmerlands Kommune skabt af en projektgruppe under Østrup Borgerforening, der arbejder for en naturlig grøn oase på Østrups del af arealet ved Himmerlandsstien med adgang til tarzanbane i den lille skov, anlagt oktober 2013. Der er adgang for cyklister, vandrere og ryttere. Det er en flok ildsjæle med stor lokal opbakning i ryggen, der har udvist lyst og kampgejst til at skabe et naturligt aktivitetsrum med udgangspunkt i oplevelsesværdierne i et stressfrit område ved det vi i folkemunde kalder "Baneskoven" i Østrup.

Med anlæggelse af Østrup Naturanlæg ønsker vi at nytænke, hvordan motion, sundhed, natur og formidling kan kombineres. Ved at tilbyde adgang for alle, tror vi på, at vi kan få en forankring af projektet og at vi kan involvere en bredere befolkningsgruppe end blot de mennesker, der i dag benytter Himmerlandsstien til gå- og cykelture. Børn, unge og voksne kan nyde naturlegepladsen og da bussen standser blot et par hundrede meter væk, kan fx dagplejere og andre grupper fra de omkringliggende byer tage bussen og få en dejlig dag i naturen sammen med "ungerne".

Vi mener, det er i fælles interesse at støtte hinanden i lokalsamfundet og gøre reklame for de omkringliggende naturmuligheder. Således vil cykelturister, der kommer forbi Østrup og de nuværende brugere få øjnene op for de muligheder, der ligger i naturen. Følg processen i nedenstående billeder.

Der kan lånes fuldt udstyr til grillmad over bål ved det lille madpakkehus. Se kontaktperson og yderligere information ved Østrup Naturanlæg.

Projektet kan realiseres takket være støtte fra projekt Grønne Landsbyrum i Vesthimmerlands Kommune, støtte fra Friluftsrådet, støtte fra IS- puljen, støtte fra samt støtte fra Østrup Fonden.

 

ARRANGEMENTER

Jul i skoven – 1. advent

02-12-2018 - KL.14:00-16:00
Nissejagt og juleaktiviteter i skoven. …
Se alle arrangementer

TIPS & TRICKS

Tips til en tur ud i naturen

 

Familietur

Naturen er et perfekt sted for flere generationer at mødes om fælles aktiviteter. Find inspiration til natur-ture og aktiviteter

KLIK HER & SE SIDEN

KLIK HER & SE ALLE TIPS OG TRICKS

FRILUFTSGUIDEN

Find ruter til lands og vands på cykel, hest eller gåben i Friluftsguiden eller download Scandinavian Trails, der er en app som med GPS-funktion viser digitale kort med vandre-, kajak-, cykle- og ridestier.

KLIK HER & SE SIDEN