Vælg en side

Bund

  • 250 g mel
  • 150 g sukker
  • ½ tsk. Vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g koldt smør
  •  

Creme

  • 4 æggeblommer
  • 4 tsk. Sukker
  • 4 dl. Fløde

 

Brombærgele

  • 300 g brombær
  • 150 g sukker
  • 4 bl. Husblas

 

Blad sukker, mel og vaniljesukker, hak smørret i og saml dejen med ægget. Stil dejen koldt i 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i en tærteform, hvorefter den sættes på køl i endnu 30 minutter. Bag den i 15 minutter ved 200 g.

 

Pisk æggeblommer og sukker luftigt, tilsæt fløden mens der piskes, og pisk til cremen tykner lidt. Kom cremen i tærtebunden og bag den i 25 minutter til den sætter sig og lad den derefter afkøle helt. Udblød husblassen. Kog brombærrene med sukkeret ved svag varme i 10 minutter. Rør husblassen i brombærrene og lad det afkøle til stuetemperatur. Fyld forsigtigt brombærmassen over kagecremen og stil tærten 5- 6 timer i køleskabet.

KONTAKT

Naturekspeditionen
Vesthimmerlands Kommune
Karin@naturekspeditionen.dk
Mobil: +45 3032 4939

Naturvejleder
Karin Winther

Naturvejleder Karin Winther

Naturmedarbejder
Anette Ervolder

Anette Ervolder