Bund
- 250 g mel
- 150 g sukker
- ½ tsk. Vaniljesukker
- 1 æg
- 125 g koldt smør
Creme
- 4 æggeblommer
- 4 tsk. Sukker
- 4 dl. Fløde
Brombærgele
- 300 g brombær
- 150 g sukker
- 4 bl. Husblas
Blad sukker, mel og vaniljesukker, hak smørret i og saml dejen med ægget. Stil dejen koldt i 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i en tærteform, hvorefter den sættes på køl i endnu 30 minutter. Bag den i 15 minutter ved 200 g.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt, tilsæt fløden mens der piskes, og pisk til cremen tykner lidt. Kom cremen i tærtebunden og bag den i 25 minutter til den sætter sig og lad den derefter afkøle helt. Udblød husblassen. Kog brombærrene med sukkeret ved svag varme i 10 minutter. Rør husblassen i brombærrene og lad det afkøle til stuetemperatur. Fyld forsigtigt brombærmassen over kagecremen og stil tærten 5- 6 timer i køleskabet.