Mælkebøttesirup

Mælkebøttesirup

Naturen er pt. helt fyldt med solskinsgule mælkebøtter. Til glæde for mange og stor fortrydelse for andre, ikke mindst når de frøspredes. Men der findes en løsning. Pluk mølkebøtterne og spis dem. De gule hoveder kan bruges til den skønneste sirup.

 

 Mælkebøttesirup

50 mælkebøttehoveder - kun det gule i blomsten
500 g æbler
1 stilk rabarber
saft fra 1 citron
1 l. vand
500 g sukker
 
Gule kronblade fra mælkebøtterne blades i en gryde med æbleskiver og rabarber.
tilsæt citron og vand og lad det småkoge i en ½ time.
si saften fra og tilsæt sukker.
Kog saften ind ved svag varme, til den begynder at tykne. Pas på at massen ikke karamelliserer og bliver brun.
hæld siruppen på skoldede flasker skyllet med atamon.