Porsesnapsbrød
Det skal du bruge
- 25 g. gær
- 400 ml. koldt vand
- 25 ml. porsesnaps
- 2 tsk. salt
- 0,5 dl. chiafrø
- 2 dl. havregryn
- 3 dl. speltmel
- 3 dl. hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæret i vandet og porsesnapsen.
- Tilsæt salt, chiafrø, havregryn, speltmel og hvedemel. Rør rundt, til alle ingredienserne er godt blandet sammen. Dejen skal være ret klæg.
- Lad dejen hæve i 12-24 timer i køleskabet.
- Tag dejen ud af skålen med våde hænder og form et brød.
- Drys brødet med chiafrø og havregryn.
- Forvarm ovnen på 250 grader varmluft. Når ovnen er varm, skal du sætte brødet ind og skrue ned på 220 grader.
- Bag brødet i ca. 35 minutter.
Du kan også bruge opskriften til at lave boller. Vær blot opmærksom på, at bollerne kun skal bages i ca. 18 minutter.
Tak for opskrift og lån af foto til Charlotte Engholm.