Brød bagt med porsesnaps

Porsesnapsbrød

 

Det skal du bruge

  • 25 g. gær
  • 400 ml. koldt vand
  • 25 ml. porsesnaps
  • 2 tsk. salt
  • 0,5 dl. chiafrø
  • 2 dl. havregryn
  • 3 dl. speltmel
  • 3 dl. hvedemel

 

Sådan gør du

  • Opløs gæret i vandet og porsesnapsen.
  • Tilsæt salt, chiafrø, havregryn, speltmel og hvedemel. Rør rundt, til alle ingredienserne er godt blandet sammen. Dejen skal være ret klæg.
  • Lad dejen hæve i 12-24 timer i køleskabet.
  • Tag dejen ud af skålen med våde hænder og form et brød.
  • Drys brødet med chiafrø og havregryn.
  • Forvarm ovnen på 250 grader varmluft. Når ovnen er varm, skal du sætte brødet ind og skrue ned på 220 grader.
  • Bag brødet i ca. 35 minutter.

Du kan også bruge opskriften til at lave boller. Vær blot opmærksom på, at bollerne kun skal bages i ca. 18 minutter.

Tak for opskrift og lån af foto til Charlotte Engholm.