Træk det elektroniske stik ud og tag på skovtur!

Det opfordres både børn og voksne til, for det får man en kanon fællesoplevelse ud af, svarer naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune, som sammen med Lars Wachmann afviklede "se Pinsesolen danse fra en hængekøje" i weekenden.

Bonusfar Daniel valgte at hænge køjerne op som dobbelthængekøjer. Han overnattede selv i den nederste og sov efter sigende ok!

Familien Damgaard Andersens første nat i hængekøjer

Bettina Damsgaard Andersen og drengene Lasse 11 år, Malte 8 år og Emil på 8 år  fra Rebild, deltog sammen med svigerinden Marie. Da drengene ankom gryntede de godt nok lidt over, at jeg hverken havde IPad eller computer i skoven, men da jeg spurte dem næste morgen om de havde savnet det, lød svaret træt men bestemt; "nej overhovedet ikke", fortæller naturvejleder Karin Winther. Familien er da også blevet bidt af at overnatte i hængekøjer, så der er bestilt hængekøjer, så næste weekend er de i Jenle Plantage igen.

Bettina og drengene

Det har i mange år været en fast tradition, at vi har pinsearrangement, fortæller naturvejlederne, men specielt i år mærkede vi, en øget interesse for at tilegne sig mere viden om, det med at overnatte i det fri som familie. Spørgsmål som, hvor må man overnatte? Må vi slå telt op? Er der brænde? Hvad kan vi tilberede af mad over bål – og hvor kan man købe hængekøje, og hvilken anbefaler I, var spørgsmål vi måtte svare på igen og igen. Men vi oplevede også, at der blandt deltagerne blev byttet viden og tips og tricks om overnatning i det fri.

Nogen af deltagerne benyttede tit shelterpladserne, men havde valgt at tage med på hængekøjeturen, for at tjekke det ud, fordi shelterne tit er optaget, hvis man kommer sent hen til overnatningspladserne. Da er hængekøjerne et godt alternativ og så kan man stadig være fælles om bålet, lokummet og bordbænksættene.

Fakta:

Der kan lånes gratis hængekøjer på bibliotekerne i Vesthimmerland.

På Naturekspeditionen.dk kan man finde informationer om faciliteter og aktiviteter på naturbaserne.

Se alle overnatningssteder i Nordjylland på www.friluftsguiden.dk