Multifunktionel Rollatorvenlig sti i Uhrehøje Plantage

En bevægelsesudfordring skal ikke være en hindring for en tur i skoven. Det er ønsket bag en ny rollatorvenlige sti, som snor sig gennem krattet fyldt med naturlige stillekupeer, for at ende ved en samlingsplads, der bl.a. er tiltænkt til "Sundhed i Naturen forløb" for bl.a. kronikere, stress, angst, ensomme, demente m.fl.

Naturen bliver i stigende grad betragtet som det nye ’fitnesscenter’, hvor vi træner vores mentale og fysiske sundhed. 84 procent af danskerne oplever, at naturen forbedrer deres psykiske velvære og humør, mens 80 procent oplever bedre fysisk form og helbred. Omkring hver tredje af disse borgere oplever forbedringerne ’i meget høj grad’. Dett viser en analyse af synet på, og brugen af naturen, fra Friluftsrådet og med den nye sti kan alle nu tage i skoven, og også komme op til både sheltere, bålhytte og toilet.

Faciliteter på naturbasen

På basen findes 3 sheltere, bålhytte, vandpost og muldtoilet.

 

Aktiviteter på ruten

Den nye sti starter ved P- Pladsen ved naturbasen i Uhrehøje, Farsøvej 95A. På ruten er opsat Kukkelure Kasser, med opgaver som de unge, der var på læringscamp med Ung Vesthimmerland har udarbejdet. Opgaverne kan downloades på HER

I krattet findes også de mange skovtrolde, hvis øjne kan ses i tusmørket. Trolde bliver til troldetræer, når de rammes af solens stråler, og med denne fantastiske sommer, så har vi fået ekstraordinært mange troldetræer.

Ved samlingspladsen er det muligt at afprøve skovfitnessøvelser og studere 3 fliser med spor fra rådyr, dådyr og krondyr, hvis rigtige spor også kan ses i skoven omkring.