Vælg en side

Vi kigger på fugle – hvorfor det, hvorfor det?

Vintermånederne er den tid, hvor det er lettest at studere fugle, da vi kan fodre fuglene og observerer dem fra vinduet.

Rødhals sidder på en gren

Rødhalsen er frisk fra den tidlige morgen.
I vintermånederne hører vi ikke mange fugle synge, men rødhalsen er en undtagelse, da den synger året rundt. Rødhalsen begynder allerede at synge når det er tusmørkt, da den har større øjne end de andre spurvefugle i haven. Derfor kan den bedre se dens fjender, og hurtigst komme ud fra morgenstunden og markere at fødeterritoriet er optaget.

Fremstil dit eget fugletræ og pynt det med dagens fugle

Gren med udklippede fugle

Find fine modeller af fuglene du ser på foderbrættet eller i haven. Fotokopier dem først normalt og efterfølgende spejlvendt. Lim fuglen sammen med en snor imellem de to papirstykker.

ophæng med rødhals

Lær fuglene ved hver dag at tjekke havens fugle og efterfølgende pynte træet med dem I ser. Næste morgen “plyndres” træet og havens fugle iagttages og træet pyntes på ny med fugle om ses i løbet af dagen.

Farv en fuglen

Der er mange måder at lære at genkende fugle. Nogen af os husker bedre, hvis vi har en aktivitet at koble sammen med det vi skal huske. Prøv at farvelægge rødhalsen og se, om du så husker den bedre næste gang du ser den.

Find ark med fugle du kan farvelægge HER og HER