Vælg en side

Velkommen til naturbasen i Aalestrup

Basen er placeret i Rosenparken ned til Simested Å. Her er der mulighed for at sove “tornerosesøvn” i den skønneste rosenpark med sø, å, skov og trolde.
Kort fra naturbasen i Aalestrup

Udsigt over Rosenparken i Aalestrup        Naturbasen i Aalestrup

Faciliteter på naturbasen

På basen er der 3 sheltere og en bålhytte. Toilet og vand finder du i bygningen ved toppen af trappen.

Godnathistorier i shelter

Skovtrold skåret i træ står i skoven

I shelterne er der hængt spændende “godnat-historier” op. Ud over en god fortælling indeholder plakaterne også informationer og viden om blomsten og bien, hvorfor mosekonen brygger, elverpigerne danser og lygtemændene ses i mørket. Kig forbi naturbaserne og bliv meget klogere på naturen både dag og nat. Og glem ikke, at om dagen tror træerne de er trolde – om natten at vi, børn som voksne, ikke i tvivl.

Aktiviteter:

Brug naturen i undervisningen

Et besøg på en naturbase kan give både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed ind under huden. Naturundervisningsrummet giver en variation af oplevelser, hvor det skiftende klima, årstiderne, de naturlige omgivelser, hver gang er en ny undervisningskulisse.

På naturbaserne findes undervisningstilbud, der tager udgangspunkt i leg og læring i naturrummet. Informationer om de forskellige tilbud, findes under hver enkelt naturbase. Materialer til udlån findes under grejbank.

Til besøg på naturbaserne er det muligt at booke naturvejleder Karin Winther. karin@naturekspeditionen.dk eller mobil 30324939

”Chance- Hotspot” – I parken findes ”Chance- Hotspot”. Via GPS koder guides du ud til lokaliteter med chance for at få en ekstraordinær naturoplevelse.  Her finder du en QR- kode som du skal scanne. Først da, ved du hvilken unik naturoplevelse, der er en chance for at se.

Chance –  Hotspot ved Rosenparken i Aalestrup
Tast   N 56 41.392    E9 29.981 på din GPS.

Chance –  Hotspot ved Rosenparken i Aalestrup
Tast   N 56 41.402    E9 29.931 på din GPS.

Kappestrid med dyrene og naturfitness

Ca. 500 m. på den anden side af Simested Å finder du en lille rundtur i spejderskoven. Her kan du kæmpe med dyrene ved at udfordre dem på færdigheder. Har du lyst til en motionstur i skoven, finder du skilte og videoer med inspiration til naturfitness.

www.naturekspeditionen.dk kan du finde mere inspiration til aktiviteter i naturen.

Børn der leger jorden er giftig

Bevægelsesparken
100 m. fra parken findes bevægelsesparken med legeredskaber for store og små. Alle faciliteter i parken er gratis

Bevægelsesparken i Ålestrup            Bevægelsesparken i Ålestrup