Vælg en side

Det Grønne Landsbyrum i Østrup

er placeret ved Himmerlandsstien

Skilt på Østrup naturanlæg

I september 2012 blev Østrup Naturanlæg anlagt langs Himmerlandsstien. Da det blev indviet i silende regn var var det ikke nemt at se, hvilken blomstrende have, der om sommeren frodigt viser sig fra sin skønneste side. Her er vilde blomster, en fantastisk valmuemark, frugttræer, surbundsblomster, sandbed med mere. Børnehaven og SFO fra Kernehuset har lavet fuglehuse, der hænger i træerne og sørger for kvidrende fugleliv, ligesom de har været med til at beplante bedene.

Østrup Naturanlæg er sammen med Vesthimmerlands Kommune skabt af en projektgruppe under Østrup Borgerforening, der arbejder for en naturlig grøn oase på Østrups del af arealet ved Himmerlandsstien med adgang til tarzanbane i den lille skov, anlagt oktober 2013. Der er adgang for cyklister, vandrere og ryttere. Det er en flok ildsjæle med stor lokal opbakning i ryggen, der har udvist lyst og kampgejst til at skabe et naturligt aktivitetsrum med udgangspunkt i oplevelsesværdierne i et stressfrit område ved det vi i folkemunde kalder “Baneskoven” i Østrup.

Med anlæggelse af Østrup Naturanlæg ønsker vi at nytænke, hvordan motion, sundhed, natur og formidling kan kombineres. Ved at tilbyde adgang for alle, tror vi på, at vi kan få en forankring af projektet og at vi kan involvere en bredere befolkningsgruppe end blot de mennesker, der i dag benytter Himmerlandsstien til gå- og cykelture. Børn, unge og voksne kan nyde naturlegepladsen og da bussen standser blot et par hundrede meter væk, kan fx dagplejere og andre grupper fra de omkringliggende byer tage bussen og få en dejlig dag i naturen sammen med “ungerne”.

Vi mener, det er i fælles interesse at støtte hinanden i lokalsamfundet og gøre reklame for de omkringliggende naturmuligheder. Således vil cykelturister, der kommer forbi Østrup og de nuværende brugere få øjnene op for de muligheder, der ligger i naturen. Følg processen i nedenstående billeder.

Der kan lånes fuldt udstyr til grillmad over bål ved det lille madpakkehus. Se kontaktperson og yderligere information ved Østrup Naturanlæg.

Projektet kan realiseres takket være støtte fra projekt Grønne Landsbyrum i Vesthimmerlands Kommune, støtte fra Friluftsrådet, støtte fra IS- puljen, støtte fra samt støtte fra Østrup Fonden.

Østrup Naturanlæg
Tarzanbanen i Østrup
Skilt til Togshelter og Tarzanbane
Beplantning ved Østrup Naturanlæg
Tog shelteren i Østrup