Vil du igangsætte et stiprojekt?

Så tag et kig i vores trin-for-trin guide til udviklingen af borgerdrevne stiprojekter i Vesthimmerland.

familie på vandretur på heden
Familien vandre i skoven

Hvorfor skal du læse vores guide?

I Vesthimmerlands Kommune vil vi gerne understøtte udviklingen af nye stisystemer, og derfor har vi udarbejdet en stiguide, hvor du og andre interesserede borgere kan finde hjælp og inspiration til arbejde med at udvikle nye stier.

I guiden får du inspiration og gode råd til både opstarts-, udviklings- og udførelsesfasen.

Vi håber, at du vil bruge guiden og igangsætte spændende projekter, så vi kan få endnu flere ud at opleve de mange fantastiske natur- og kulturoplevelser, der findes i Vesthimmerland.

Hent vores trin-for-trin guide (PDF)
Hent den webtilgængelig version af vores trin-for-trin guide (PDF)

Stiprojekter i Vesthimmerland

I Vesthimmerlands Kommune har vi store ambitioner, og vi ønsker et Vesthimmerland, der er godt at leve og arbejde i, så vi kan tiltrække nye borgere i alle aldre. Kort sagt ønsker vi vækst – både når det kommer til erhverv og bosætning.

Vi vil bl.a. skabe denne vækst gennem bæredygtig planlægning med respekt for Vesthimmerlands natur- og kulturværdier og i tæt samspil med borger

Netop samspillet med borgerne er vigtigt, når vi udvikler nye stier i Vesthimmerland. Det er dig som borger, der kender lokalområderne – og derfor også ofte dig, der spiller hovedrollen, når vi udvikler nye stier. Samtidig er det ofte dig som borger, der får de gode idéer til nye stier og tager initiativet.

Stier spiller en vigtig rolle i at gøre Vesthimmerland attraktiv for både borgere, tilflyttere og besøgende. Spændende stier skaber bl.a. nye fællesskaber, styrker forbindelserne mellem landsbyerne, præsenterer fantastiske naturoplevelser og får rigtig mange mennesker ud at bevæge sig.

Samtidig får stierne samlet de lokale fortællinger – fortællinger, som ellers ville forsvinde med tiden. Derfor er det også et mål for os at udvikle stier, der samler de lokale fortællinger.

God arbejdslyst.