Vælg en side

Velkommen til naturbase i Jenle Plantage

Basen er placeret i Jenle Plantage. Kør ned ad grusvej overfor Kelddalvej nr. 68, 9600 Aars 

Faciliteter på naturbasen

På basen findes 3 sheltere, bålhytte, vandpost og muldtoilet.

Båæhytten i Jenle

I shelterne er der hængt spændende “godnat-historier” op. Ud over en god fortælling indeholder plakaterne også informationer og viden om blomsten og bien, hvorfor mosekonen brygger, elverpigerne danser og lygtemændene ses i mørket. Kig forbi naturbaserne og bliv meget klogere på naturen både dag og nat. Og glem ikke, at om dagen tror træerne de er trolde – om natten at vi, børn som voksne, ikke i tvivl.

Godnathistorier i sheltere ved Jenle

Aktiviteter:

Brug naturen i undervisningen

Et besøg på en naturbase kan give både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed ind under huden. Naturundervisningsrummet giver en variation af oplevelser, hvor det skiftende klima, årstiderne, de naturlige omgivelser, hver gang er en ny undervisningskulisse.

På naturbaserne findes undervisningstilbud, der tager udgangspunkt i leg og læring på og omkring naturbasen, samt den blå og gule rute.

Til besøg på naturbaserne er det muligt at booke naturvejleder Karin Winther. karin@naturekspeditionen.dk eller mobil 30324939

Vandrestierne i Jenle og Søttrup Plantage

Vandrestier i Jenle

Undervisningsforløb hvor skiltene på ruterne inddrages

Skilt Naturbasen Jenle

Skilte til PRINT Skilte med nummer passer til blå rute – bogstaver gul rute.

Læs en webtilgængelig udgave Naturbasen Jenle

Blå rute

Blå rute er på 4 km. Der er mange muligheder for at lade eleverne gennemføre ruten. Første gang vil det være en god ide med en fælles tur, hvor posterne bliver grundig gennemgået og afprøvet.

Kan eleverne læse, kan ruten gennemføres parvis eller i grupper.

Da det er tilladt her i plantagen at forlade stierne, er det også en mulighed at lade eleverne løbe stjerneløb efter koordinaterne.

Natur & Viden

Opgaveark med spørgsmål til teksten under Natur&Viden på skiltene.

Ark med spørgsmål og svar findes her Jenle Opgaver blå rute Viden

Læs webtilgængelig udgave Naturaktiviteter motion i det fri

Gul rute

Gul rute er ca. 7 km. Man skal krydse Aggersundvej 2 gange.

Rollatorvenlig sti

I Jenle har vi en lille rollatorvenlig sti på ca. 2 km. Stien starter ca. 50 meter nord for naturbasen.

Rollatorsti i Uhrehøje

Nattens Øjne:

– er et tilbud til tre generationer, som har lyst til at opleve nataktive dyr. Med lommelygte kan du følge små reflekser rundt på en rute i skoven. Hvor ruten ender, er der gode muligheder for at se nataktive dyr som ræv, grævling, rådyr eller måske en ugle.

Pige lyser med lommelygte i skoven

Klik på billedet og se introfilm om Nattens Øjne

Rute 1 – Den åbne slette

Start ved naturbasen, som findes ved at køre ned ad markvej overfor Kelddalvej 68. Husk det skal være helt mørkt, ellers er det næsten umuligt at se øjnene. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne, ved markvejen med en kraftig lommelygte. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder på ny at søge efter det næste øje. Ruten ender når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden. Det kan anbefales at tage et siddeunderlag eller måske en hængekøje med fra grejkassen på naturbasen. Så kan man sidde eller ligge lunt, mens man venter på nattens dyr, som kan være rådyr, ræve, grævling eller måske en ugle.

Rute 2 – Grævlingehulen

Start ved naturbasen, som findes ved at køre ned ad markvej overfor Kelddalvej 68. Husk det skal være helt mørkt, ellers er det næsten umuligt at se øjnene. Find det første øje ved at lyse rundt på træerne, ved start koordinatet N 56 51.204 E 009 28.356. Når øjet er fundet, går man hen til dette og begynder på ny at søge efter det næste øje. Ruten ender, når der er to lysende øjne på et træ oven på hinanden. Det kan anbefales at tage et siddeunderlag eller måske en hængekøje med fra grejkassen på naturbasen. Så kan man sidde eller ligge lunt, mens man venter på at grævlingen går på jagt efter regnorme.

“Natur-Tips”

Tjek din viden om naturen via GPS og mobiltelefon.

Måske kender du allerede svaret på spørgsmålene på tipskuponen, ellers kan du finde dem via GPS koderne i skoven.

Hent tipskuponen her: Natur- Tips

Læs webtilgængelig udgave Natur – Tips

“Træ-bingo”

På en rundtur i skoven, kan du blive klogere på træerne i skoven, ved at spille træbingo.

Find bingopladen HER