Velkommen til naturbasen i Uhrehøje Plantage

Basen er placeret ved Tandrup Sø i Uhrehøje Plantage, Farsøvej 95, Farsø. Uhrehøje Plantage støder også op til Myrhøj Plantage.

I både Uhrehøje og Myrhøj Plantager er der afmærkede ruter.

På den grønne rute er der opsat formidlingsskilte med tematiserede infomationer. Foldere og de tematiserede infoskilte kan downloades her:

Turfoldere til området

Vandrefolder Uhrehøje

Vandrefolder Myrhøj

På den grønne rute er der opsat formidlingsposter med informationer. Se ind på skilte HER

Faciliteter på naturbasen

På basen findes 3 sheltere, bålhytte, vandpost og muldtoilet.

 

I sheltene er der hængt spændende “godnat-historier” op. Ud over en god fortælling indeholder plakaterne også informationer og viden om blomsten og bien, hvorfor mosekonebrygger, elverpigerne danser og lygtemændene ses i mørket. Kig forbi naturbaserne og bliv meget klogere på naturen både dag og nat. Og glem ikke, at om dagen tror træerne de er trolde – om natten at vi, børn som voksne, ikke i tvivl. De forheksede trolde i skoven rundt om naturbasen.

Spor efter seneste istid

Plantagen ligger i et område, som er dannet i slutningen af sidste istid. (ca. 14.000 år siden). På trods af træerne kan man tydeligt opleve randmorænelandskabet i plantagerne. Kontrasten mellem det flade landskab i Myrhøj Plantage og bakkerne i Uhrehøje Plantage er slående. mens bakkerne i Uhrehøje består af vekslende lag af moræneler og sand, der er skubbet sammen af isen, er fladerne i Myrhøj dannet af smeltevandet.

Da isen smeltede bort, brækkede større og mindre klumper af isen, som blev liggende tilbage. De blev begravet af sand, og først senere blev klimaet så varmt, at isen smeltede. Tandrup og Sjørup Sø er dødishuller danne på denne måde.

Vil du opleve hvordan landskabet er dannet, er området nord for Tandrup Sø et godt sted. Går du op til udsigtshøjen på toppen af randmorænen, er der en flot udsigt til den flade flodslette vest for Tandrup Sø og til Limfjorden.

Brug naturen i undervisningen

Et besøg på en naturbase kan give både oplevelser, udfordringer, sved på panden og faglighed ind under huden. Naturundervisningsrummet giver en variation af oplevelser, hvor det skiftende klima, årstiderne, de naturlige omgivelser, hver gang er en ny undervisningskulisse.

På naturbaserne findes undervisningstilbud, der tager udgangspunkt i leg og læring i naturrummet. Materialer til udlån findes under grejbank.

Skovbrugets historie

Da isen trak sig tilbage efter sidste istid, for cirka 14.000 år siden, vandrede træerne ind. Find informationer om skovenes historie samt tidslinje med træers indvandring eller indførsel. Spor som den dag i dag kan ses i skoven. Find materialet HER 

Til besøg på naturbaserne er det muligt at booke naturvejleder Karin Winther. karin@naturekspeditionen.dk eller mobil 30324939

Nattens Øjne:

– er et tilbud til tre generationer, som har lyst til at opleve nataktive dyr. Med lommelygte kan du følge små reflekser rundt på en rute i skoven. Hvor ruten ender, er der gode muligheder for at se nataktive dyr som ræv, grævling, rådyr eller måske en ugle. Ruten starter, hvis du går forbi det gule hus. Til venstre for togvognen finder du den første refleks.

Klik på billedet og se introfilm om Nattens Øjne