Rollatorvenlige naturoplevelser i Vesthimmerland

 

Har du bevægelsesudfordringer, er det bestemt ikke nogen hindring for, at du kan få oplevelser i naturen. I Vesthimmerland finder du flere rollatorvenlige stier og naturrum.

Rollatorsti i Uhrehøje

Naturbasen i Uhrehøje Plantage

Ved naturbasen i Uhrehøje Plantage er der samlingsplads og muldtoilet, hvor der er plads til kørestol og rollator. Basen er også udstyret med 3 shelters, bålhytte og en vandpost.

Fra naturbasen går en 600 m. lang sti, der fører op til bålhytten og shelters, som er rollatorvenlig. Stien snor sig gennem krattet, og når du når til bålhytten, kan du nyde den skønne udsigt ud over Tandrup Sø og istidslandskabet.

Her finder du naturbasen

Uhrehøje Plantage
Farsøvej 95A
9640 Farsø

Læs mere om naturbasen i Uhrehøje

Naturbasen i Jenle Plantage

Ca. 20 meter syd for naturbasen i Jenle Plantage finder du en lille rollatorvenlig sti på ca. 1,5 km. Naturbasen er udstyret med 3 shelters, bålhytte, vandpost og muldtoilet.

Her finder du naturbasen

Jenle Plantage
Kelddalvej 68 (kør ned ad grusvejen)
9600 Aars

Læs mere om naturbasen i Jenle

Rolatorsti i Jenle
Broen over Vilsted Sø

Vilsted Sø

Vilsted Sø er Nordjyllands største sø. Den dækker et areal på ca. 450 ha og er omgivet af 400 ha våde enge, hvilket er med til at gøre det til det hidtil største naturgenopretningsprojekt i Nordjylland.

Rundt omkring søen er der anlagt en sti på 18 km. som er rollatorvenlig, ligesom det også er muligt at komme op i det multifunktionelle fugletårn på holmen for både rollator- og kørestolsbrugere.

I fugletårnet er der opsat kikkerter, som gør det er muligt at se fuglene ved søen – er du heldig, kan du f.eks. spotte en havørn.

Ved Vilsted Sø finder du også en naturbase

Naturrummet i Alstrup

Beboerne i Alstrup har etableret et skønt grønt naturrum midt i byen. Her finder du en bålhytte, shelters og muldtoiletter. Ved naturrummet er der fin adgang for både rollator- og kørestolsbrugere.

Her finder du naturrummet

Ved højen
Anneksvej 56, Alstrup
9640 Farsø

Læs mere om naturrummet i Alstrup 

Naturrummet i Alstrup