Vælg en side

Multifunktionel Rollatorvenlige stier i Vesthimmerland

En bevægelsesudfordring skal ikke være en hindring for en tur i naturen. Det er ønsket bag rollatorvenlige stier og faciliteter i Vesthimmerland. Naturoplevelser skal være for alle, også fordi naturen i stigende grad betragtes som det nye ’fitnesscenter’, hvor vi træner vores mentale og fysiske sundhed.  Så også set i det lys, så bør ingen sorteres fra pga bevægelsesudfordringer. 84 procent af danskerne oplever, at naturen forbedrer deres psykiske velvære og humør, mens 80 procent oplever bedre fysisk form og helbred. Omkring hver tredje af disse borgere oplever forbedringerne ’i meget høj grad’. Dette viser en analyse af synet på, og brugen af naturen, fra Friluftsrådet. I nedenstående finder du inspiration til steder, hvor naturen er tilgængelig for alle brugere inc. kørestol- og rollatorbrugere.

Naturbasen i Uhrehøje Plantage Farsøvej 95A, 9640 Farsø

I Uhrehøje snor stien sig gennem krattet fyldt med naturlige stillekupeer, forbi samlingsplads og muldlokum med plads til kørestol. Herfra fortsætter stien op til bålhytte og sheltere, hvor der er udsigt ud over Tandrup Sø og istidslandskabet. Stien er ca. 1.2 km frem og tilbage af samme sti.

Rollatorsti i Uhrehøje

Aktiviteter på ruten

Stien starter ved P- Pladsen. På ruten er der opsat Kukkelure Kasser, med opgaver som unge, der var på læringscamp med Ung Vesthimmerland har udarbejdet. Opgaverne kan downloades på HER

Kukkelurekasse

Ved samlingspladsen er det muligt at studere 3 fliser med spor fra rådyr, dådyr og krondyr, hvis rigtige spor også kan ses i skoven omkring.

Faciliteter på naturbasen

På basen findes 3 sheltere, bålhytte, vandpost og muldtoilet.

Naturbasen i Uhrehøje

I krattet findes også de mange skovtrolde, hvis øjne kan ses i tusmørket. Trolde bliver til troldetræer, når de rammes af solens stråler, og med denne fantastiske sommer, så har vi fået ekstraordinært mange troldetræer.

Rollatorvenlig sti I Jenle Plantage med start ved Naturbasen.

Basen er placeret i Jenle Plantage. Kør ned ad grusvej overfor Kelddalvej nr. 68, 9600 Aars

I Jenle har vi en lille rollatorvenlig sti på ca. 1.5 km. Stien starter ca. 50 meter nord for naturbasen.

Rollatorsti i Uhrehøje
Rolatorsti i Jenle

Vilsted Sø

Vilsted Sø er Nordjyllands største sø (dækker et areal på ca. 450 ha, omgivet af ca. 400 ha våde enge), og er det hidtil største natur- og miljøgenopretningsprojekt i Nordjylland. Rundt om søen er der en rekreativ sti på 18 km som er rollatorvenlig.

Broen over Vilstedsø

På holmen er det også muligt at komme op i det multifunktionelle fugletårn for både rollator og kørestolsbrugere. Her er opsat kikkerter, hvor det er muligt at se fuglene ved søen. bl.a. havørn.

Fulgetårnet ved Vilsted sø

Grønt Naturrum i Alstrup

Beboerne i Alstrup har etableret et skønt Grønt Naturrum i byen. Her er bålhytte, shelters og muldtoilet.

Bålhytten ved Alstrup

Der er fin adgang for både rollator- og kørestolsbrugere.

Natur rum Alstrup