Trylle, Rylle, Rolle skoven er fyldt med trolde – brug blot skovens magi, det kræver dog lidt fantasi..

trætrold

Mellem træerne i skoven bor trolde og dyr. Langt de fleste ser man aldrig, men lyst du til at være trold for en dag, så kan du opleve mere trolderi end du aner.
Trolde kan ikke tåle sollys med mindre de har en hvid pind i munden, for så er de usynlige. Rammes troldene af solens stråler uden en hvid pind i munden, bliver de forheksede og forvandles til en sten.

stentrold

Trolde kan forstå, og taler med alle dyr på deres sprog. De fløjter med fuglene og kalder rådyrene til sig med træfløjter. De leger også med små hvirvelløse dyr, som de finder under sten og gamle træstammer.

Trolde elsker at besøge uglen i skoven. Uglen er klog og ved en masse om dyr, træer og planter. Det er her troldene går i ”skovskole”. I frikvartererne leger troldene gerne fangeleg efter hinandens haler eller de tegner på birkebark med plantefarver fra blomster og blade.

Troldeskoven

skilt hvor der står troldeskov
Inden du tager på tur i Troldeskoven, skal du læse troldehistorien og tage troldeopgaverne med i skoven. Du kan finde frem til Troldeskoven, ved af følge træ og stentroldene omkring Naturbasen.

Troldeopgaver
1. Kan du finde troldeungerne Skidt, Møg og Snavs i Troldeskoven?

trætrold skidt trolden møg trætrold snavs

Trolden Skidt                                          Trolden Møg                        Trolden Snavs

2. Troldeungerne skidt, Møg og Snavs har brug for din hjælp. De vil så gerne lave en zoologiskhave for krible krable dyr. Kan du hjælpe dem?
Lav en lille indhegning med sten, pinde og andre ting du kan bruge for at holde krible krable dyrene inde.
Find 5 forskellige kriblekrabledyr og placer dem i indhegningen.

3. Snavs som er den mindste af de tre troldebørn har tabt sin fine usynlighedspind. Kan du hjælpe ham med at finde en ny usynligheds pind. Find Snavs i Troldeskoven og læg den hvide pind foran ham.

4. Skidt og Møg vil så gerne komme med den bedste historie for at få Gammelbo-trolden til at græde.
Kan du hjælpe Skidt og Møg med at digte en sørgelig historie og fortælle den til den til Gammelbo-trolden.

5. Skidt, Møg og Snavs er altid sultne. Hjælp dem med at finde ingredienser til en troldesuppe.
Find mos, blade, grene, kogler og hvad du tror der vil være godt i en suppe og læg det ved de tre trolde i Troldeskoven.

6. Når det bliver mørkt kommer mange træer til at ligne trolde. Kan du udpege et træ i skoven som du syntes kunne ligne en trold.7. Hvor mange forheksede trolde kan du finde?

7. Hvor mange forheksede trolde kan du finde?