Begivenheder

På Sporet af dyr i Rådhuscenteret i Farsø

På Sporet af dyr i Rådhuscenteret i Farsø

På Sporet af dyr i Rådhuscenteret i Farsø

03/06/2023, kl. 11:00 - 14:00
Farsø Rådhuscenter
Th. Eriksens Vej 20 9640 Farsø

De “vilde dyr” er sluppet ud i Rådhuscenteret. Via spor på skilte rundt i centeret kan du finde ledetråde til hvilke dyr, der lever i skoven, men som du denne dag kan finde spor efter i Rådhuscenteret. Ledetråde kan f.eks. være fotos af fodaftryk, ædespor, fjer elle lignende.

Nature Rangerne og naturvejleder Karin Winther er klar med sporquizzen og du kan vinde præmier.

 

Morgenfugletur i Uhrehøje Plantage

Morgenfugletur i Uhrehøje Plantage

Morgenfugletur i Uhrehøje Plantage

04/06/2023, kl. 06:00-08:00
Naturbasen i Uhrehøje
Farsøvej 95A 9640 Farsø

Denne søndag skal du tidligt ud af fjerene, hvis du vil med på morgentur med fokus på fugle og fuglefløjt. De mange sangfugle er ankommet til skoven og sætter tidligt ind med morgenmusikken. Vi kravler også op ad randmorænen for at se ud over Tandrup sø, hvor sangsvanen og rørhøgen yngler. Medbring morgenkaffen så kan vi sammen slutte fugleturen på naturbasen.

Guider: Biolog Per Egge Rasmussen og Naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune

De Vilde Blomstersdag på Louns

De Vilde Blomstersdag på Louns

De Vilde Blomstersdag på Louns

18/06/2023, kl. 13:00 - 16:00
Naturbasen på Louns
Hesselvej 44 9640 Farsø

Den delvist fredede Louns Halvø er et spændende naturområde, der byder på stejle kystskrænter, høje bakker med et frodigt vildt liv med bl.a. flere vilde orkideer. Turen fortsætter ned forbi Janni Birgitte Sørensen, der er økologisk landmand og står bag idéen om at gøre hylden til Louns-halvøens vartegn. Hylden er jo lokal på halvøen, den gror af sig selv, er alle vegne og kan både spises og drikkes. Turen slutter her, hvor der er mulighed for at købe kaffe og kage.Find mere info på www.naturekspeditionen.dk

Turen udbydes i samarbejde med Janni Sørensen økologisk landmand

Turguider: Biolog Susan Hangstrup og Naturvejleder Karin Winther

 

Naturens Dag i badebyen Hvalpsund

Naturens Dag i badebyen Hvalpsund

Naturens Dag i badebyen Hvalpsund

10/09/2023, kl. 10:00-12:00
Stranden ved Hvalpsundfærgen
Sundvej 97, 9640 Farsø

Naturekspeditionen og Nature Rangerne  tilbyder denne formiddag sommersjov med aktiviteter ved fjorden. Vi har waders og fiskeudstyr med så du kan blive klogere på hvilke dyr du stikker fødderne ned til når du bader. Du kan også komme på sten- og muslingebanko og fremstille strandkunst og dit helt eget sommerminde.

Grønsløjd i Snitteværksted

Grønsløjd i Snitteværksted

Grønsløjd i Snitteværksted

16/10/2023, kl. 10:00 - 12:00
Naturbasen i Aars Skov
Svenstrupvej 7 Aars

Efterårsferieaktiviteter i skoven med småkravls aktiviteter og træsløjd for både børn og voksne. Vi snitter legetøj, spisegrej, vandrestokke mm. af materialer fra skoven og omkring det varme bål kan du bage pandekager og nyde lidt varmt at drikke.

Arrangør: Naturvejleder Lars Wachmann, Naturstyrelsen og naturvejleder Karin Winther og Nature Rangerne og CBU fra Vesthimmerlands kommune. www.naturekspeditionen.dk

Jul i skoven

Jul i skoven

Jul i skoven

03/12/2023, kl. 14-16
Naturbasen i Jenle plantage
Kelddalvej 49, 9600 Aars

Nissejagt og Julemandens værksted

Traditionen tro kan du fra 1. søndag i advent hvert år tage på nissejagt i Jenle Plantage med hele familien. Bliv klogere via nissequizzen på, hvad  forskellen er på en skovnisse med grøn nissehue i modsætning til en skovnisse med rød nissehue? Find de 14 skovnisser, der gemmer sig i Jenle Plantage i december og hyg efterfølgende i julemandens værksted, hvor du kan fremstille naturjulepynt eller varme dig omkring bålet med gratis kakao og æbleskiver.

Børne- og familievenlig: (X)