Havtornmarmelade

Havtornmarmelade

500 g havtorn 1 kg æbler 2 spsk. vaniljesukker 1 kg syltesukker vand Havtorn er svære at plukke, men klip hele grene og læg dem i fryseren. Når de er frosne kan de slås af grenene. Opvarm havtorn i...
Birkesaft

Birkesaft

Birkesaft Birketræet sender i marts saft ud i grenene, så knopperne får næring til at skyde. Du kan tappe den overskydende saft indtil bladene på træet begynder at folde sig ud.   Sådan gør du...
Gammeldags æblekage med skovmærker

Gammeldags æblekage med skovmærker

Gammeldags æblekage med skovmærker Giv den klassiske dessert et naturligt tvist med skovmærker.   Det skal du bruge Æblegrød Makroner Fløde Skovmærker   Sådan gør du Lav en portion...
Spiselig naturpynt til søde sager

Spiselig naturpynt til søde sager

Spiselig naturpynt til søde sager   Bog Du finder bog på bøgetræerne. Inde i bogen sidder der to små trekantede nødder, som har en brun skal på. Ved at riste nødderne på en pande ved svag...
Fyldt appelsin

Fyldt appelsin

Fyldt appelsin Du kan fylde en appelsin med enten kagedej eller frikadellefars – og på den måde lave en lækker dessert eller hovedret med et tvist af appelsin.   Det skal du bruge En appelsin...
Krabbesuppe

Krabbesuppe

Krabbesuppe   Det skal du bruge 5-10 krabber Porrer Løg Gulerødder Kartofler Hvidløg Olie Grøntsagsbouillon Fløde Vand Paprika Salt Peber Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med nogle andre,...
Hyldeblomstkage

Hyldeblomstkage

Hyldeblomstkage   Det skal du bruge 250 g. sukker 1 stk. vaniljestang, kornene deraf eller 2 tsk. vaniljesukker 3 stk. æg 200 g. ægte smør 175 g. mel 1/4 tsk. salt 3 tsk. bagepulver 100 g. hvid...
Grannålesaft

Grannålesaft

Grannålesaft   Det skal du bruge 1 l. lysegrønne granskud 3 l. vand 350 g. sukker Saften fra 2 citroner Du skal ikke bruge de mørkegrønne, gamle grannåle, da saften så kommer til at smage af...
Friterede blomster og rejer

Friterede blomster og rejer

Friterede vilde blomster og rejer   Det skal du bruge Dej 100 g. mel 50 g. maizena 3 tsk. bagepulver 1 æg 1½ dl. iskoldt vand Salt og peber Fritureolie Tilbehør Rejer Vilde, spiselige blomster...
Bålpizza med bagepulverdej

Bålpizza med bagepulverdej

Bålpizza med bagepulverdej   Det skal du bruge Pizzadej med bagepulver 3 dl. hvedemel 3 dl. fuldkornsmel 2 tsk. bagepulver 1 dl. majsmel 3 dl. vand 1 tsk. salt Fyld Tomatpuré Ost Skinke Krydder...
Hybenrosesaft

Hybenrosesaft

Hybenrosesaft   Det skal du bruge 1 l. kronblade fra hybenroser 1 l. vand 150 g. sukke 1 stang vanilje Saften fra 1 citron   Sådan gør du Kom bladene i en gryde og hæld vandet over. Lad...
Gederamspandekager

Gederamspandekager

Gederamspandekager   Det skal du bruge 2 æg 3 dl. mælk 125 g. mel 1/4 tsk. salt 1 tsk. vaniljesukker 30 g. smør Blomsterne fra gederams   Sådan gør du Rør alle ingredienser på nær gederams...
Vilde timianboller

Vilde timianboller

Vilde timianboller Bag bollerne over bål i en støbejernsgryde.   Det skal du bruge 1 lille håndfuld vild timian 5 dl. lunkent vand 25 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. olie 600 g. mel   Sådan gør...
Svampesuppe

Svampesuppe

Svampesuppe   Det skal du bruge: 1 løg 1 l. vand 1 bouillonterning 200 g. bacon i tern 500 g. svampe 2,5 dl. fløde Salt Peber   Sådan gør du Hak løget og svits det i  en varm gryde sammen...
Havtornsirup

Havtornsirup

Havtornsirup   Det skal du bruge 4 dl. havtorn 4 dl. sukker 4 dl. vand   Sådan gør du Kog lige dele havtorn, sukker og vand i ca. 5 min. Lad massen hvile i en time Si havtornene fra, så...
Skvalderkålboller

Skvalderkålboller

Skvalderkålboller   Det skal du bruge 0,5 l. skvalderkål 1 dl. græskarkerner 5 dl. lunken vand 25 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. olie 600 g. mel   Sådan gør du Hak skvalderkålen fint og skold...
Ukrudtsmadpakke

Ukrudtsmadpakke

Ukrudtsmadpakke Naturens spisekammer er fyldt med ingredienser til at peppe madpakken op med. Det grønne i denne madpakke består af: Blade fra mælkebøtte Almindelig syre Gederams Fuglegræs...
Syrenmarmelade

Syrenmarmelade

Syrenmarmelade Det skal du bruge 1 citron 125 g. syrenblomster 300 g. syltesukker 4 dl. vand Blade fra skovmærke (smager af vanilje)   Sådan gør du Skyld citronen grundigt, riv citronskallen...
Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager   Det skal du bruge 5 dl. Mælk 300 g. mel 3 æg 2 spsk. sukker 2 knivspids salt 50 g. smør Hyldeblomstklaser   Sådan gør du Bland mælk, mel, æg, sukker og salt til en...
Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft   Det skal du bruge 30 hyldeblomstklaser 2 citroner 50 g. vinsyre 2 kg. sukker 2 l. vand   Sådan gør du Ryst blomsterklaserne fri for støv og insekter, og læg dem i en skål...
Mandler med sødskærm

Mandler med sødskærm

Mandler med sødskærm Mandler med lakridssmag er et stort hit. Med sødskærm, som du finder i naturen, kan du kreere dine egne mandler med lakridssmag. Smagen af lakrids er ikke gennemtrængende, så vi...
Brændenældesmoothie

Brændenældesmoothie

Brændenældesmoothie   Det skal du bruge 2 cm. ananasskive uden skræl 1 banan 2 håndfulde brændenælder 1 håndfuld spinat ½ lime uden skræl 2 dl. kokosmælk   Sådan gør du Blend alle...
Hede bitter

Hede bitter

Hede bitter Bryg din egen bitter med urter og bær, du finder i naturen.   Det skal du bruge 2 dele lyng 1 del enebær ½ del tormentilrod 2 dele perikon Lidt stjerneanis 5,5 del Brøndumsnaps...
Hybenmarmelade

Hybenmarmelade

Hybenmarmelade   Det skal du bruge 500 g. hyben 2½ dl. vand 3/4 dl. æbleeddike 350 g. sukker 1 vaniljestang 2 spsk. citronsaft Atamon (kan undværes)   Sådan gør du Rens og skær hyben i...
Hybensirup

Hybensirup

Hybensirup   Det skal du bruge 1 kg. renset hyben i små stykker 1 kg. rørsukker 2 l. vand 2 tsk. vinsyre   Sådan gør du Hæld hyben, vand og vinsyre i en gryde og lad massen koge i 15...
Hybensuppe

Hybensuppe

Hybensuppe   Det skal du bruge Suppe 500 g. rensede hyben 1 l. vand 1 vaniljestang 2,5 dl. hvidvin (ikke for tør) 100 g. sukker Saften fra 1 citron Til servering 2 dl piskefløde eller...
Vild urtebuket med urtedrys

Vild urtebuket med urtedrys

Vild urtebuket med urtedrys Få opskriften på en vild, spiselig buket med urtestøv og dip.   Det skal du bruge Flot snor Vilde urter (f.eks. løgkarse, ramsløg, strandmælde, mynte, karseplanter,...
Frikadeller med løgkarse

Frikadeller med løgkarse

Frikadeller med løgkarse   Det skal du bruge 500 g. hakket svinekød En stor håndfuld hakket løgkarse 1-2 dl. mælk 2 æg 2 spsk. mel ½ spsk. salt 1 drys peber   Sådan gør du Rør alle...
Porsesnapsbrød

Porsesnapsbrød

Porsesnapsbrød   Det skal du bruge 25 g. gær 400 ml. koldt vand 25 ml. porsesnaps 2 tsk. salt 0,5 dl. chiafrø 2 dl. havregryn 3 dl. speltmel 3 dl. hvedemel   Sådan gør du Opløs gæret i...
Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto I skovbunden kan du fra marts finde ramsløg, som kan bruges til en lækker pesto. Ramsløgen kan også erstattes med vejbred, skvalderkål eller brændenælde.   Det skal du bruge 1...
Tapas på sankthansurt

Tapas på sankthansurt

Tapas på sankthansurt Lav et lækkert tapasfad med sankthansurt.   Det skal du bruge Tapastilbehør Sankthansurtblade Vildt grønt fra strandengen. Tun, krabbe eller rejer 1 citron Salt og peber...
Skovhindbærmarmelade

Skovhindbærmarmelade

Skovhindbærmarmelade   Det skal du bruge 1 kg. skovhindbær 800 g. sukker 1 stang vanilje 2 tsk. melamin   Sådan gør du: Rens hindbærrene godt og sorter de dårlige bær fra. Ved at hælde...
Hybenguf

Hybenguf

Hybenguf   Det skal du bruge 250 g. hybenmasse (rensede, hakkede hybenskaller) 100 g. smør 1 dl. havregryn 1 dl. honning 1-2 dl. kokosmel til udrulning   Sådan gør du Rør smør, honning,...
Brombærtærte

Brombærtærte

Brombærtærte   Det skal du bruge Dej 250 g. mel 150 g. sukker ½ tsk. Vaniljesukker 1 æg 125 g. koldt smør Creme 4 æggeblommer 4 tsk. sukker 4 dl. fløde Brombærgele 300 g. brombær 150 g. sukker...
Rønnebærkiks

Rønnebærkiks

Rønnebærkiks   Det skal du bruge 2 dl. rønnebær 225 g. grahamsmel 125 g. hvedemel 1 spsk. smør 1 spsk. sukker 1 dl. fløde   Sådan gør du Forvarm ovnen ved 225 grader. Bland mel og sukker...
Bålpizzasnegle

Bålpizzasnegle

Bålpizzasnegle Det kan sagtens gå hurtigt, selvom du skal tilberede maden over bål. Her får du opskriften på nemme bålpizzasnegle – fastfood over bål. Det skal du bruge Færdigkøbt pizzadej Tomatpuré...
Æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan   Det skal du bruge  Smuldredej 1,5 dl. hvedemel 0,5 dl. havregryn 3 spsk. sukker 100 g. smør 100 g. marcipan Fyld 3-4 æbler 2 spsk. mørk farin 1 tsk. kanel   Sådan...
Monkey bread

Monkey bread

Monkey bread   Det skal du bruge Dej: 400 g. hvedemel 25 g. flydende margarine 25 g. gær 25 g. sukker 2,5 dl. lun mælk 1 tsk. salt Dyppelse: 125 g. flydende margarine 125 g. brun farin 2 tsk....
Stenstegt kylling

Stenstegt kylling

Stenstegt kylling   Det skal du bruge En fersk kylling Salt og peber En sten på størrelse med en stor appelsin Stanniol 2-3 aviser En sovepose   Sådan gør du Pak stenen ind i stanniol og...
Myresmoothie

Myresmoothie

Myresmoothie   Det skal du bruge 2 store håndfulde syreblade 0,5 l. multijuice Orangemyre   Sådan gør du Blend syrebladene fint. Bland multijuice med bladene Tilsæt orangemyre og drik....
Røget ørred med røllike

Røget ørred med røllike

Røget ørred med røllike   Det skal du bruge 0,5 side fersk ørred 1 citron (saft og skal herfra) Rigeligt frisk røllike gråbynke (fattigmandspeber) 2-3 håndfulde røgeflis Salt Peber   Sådan...
Røllikebrød

Røllikebrød

Røllikebrød   Det skal du bruge 500 g. hvedemel 15 g. gær 1 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 3 dl. vand 0,5 dl. olie Flagesalt (til at drysse over brødet) Røllike   Sådan gør du Rør gæren ud i...
Tørrede grønsager

Tørrede grønsager

Tørrede grønsager Ved at tørre grønsager og gemme dem i lufttætte beholdere, får de en holdbarhed på op til et år.  De tørre grønsager bliver næsten som nye igen, når de kommer i vand – selv...
Trangiabrød

Trangiabrød

Trangiabrød   Det skal du bruge 4 dl. mel 1,5 dl. vand 1 tsk. bagepulver 1 spsk. olie Salt   Sådan gør du Bland mel, salt og bagepulver i en plastikpose derhjemme. Hæld vand og olie i...
Tangboller

Tangboller

Tangboller   Det skal du bruge 2 dl. tang 1 dl. græskarkerner 5 dl. lunkent vand 25 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. olie 600 g. mel   Sådan gør du Klip de øverste 10 cm. af blæretangen og snit...
Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager   Det skal du bruge 5 dl. Mælk 300 g. mel 2 æg 2 spsk. sukker (kan undlades) 2 knivspids groft salt 2 tsk. bagepulver 50 g. smør Du kan supplere opskriften med 150 g....
Mælkebøttesirup

Mælkebøttesirup

Mælkebøttesirup   Det skal du bruge 50 mælkebøttehoveder (kun det gule i blomsten) 500 g. æbler skåret i skiver 1 stilk rabarber skåret i mundrette stykker Saften fra 1 citron 1 l. vand 500 g....