Aktiv i naturen for ensomme ældre

Forløbet er et tilbud til dig, der er over 65 år, enlig og som ønsker samvær og oplevelser med andre.

 

Karin viser en svamp frem til Aktiv i naturen for ensomme ældre
Der koges rejer med aktiv i naturen i Rønbjerg

Om Aktiv i naturen

Formålet med forløbet er, at du kan lære andre at kende og få et nyt fællesskab samtidig med, at du er aktiv. På holdet vil du møde andre, der ved, hvad det vil sige at miste og være ensom – og du vil dermed være omgivet af ligestillede, der forstår den situation, du er i. 

Som deltager på forløbet er det vigtigt, at du prioriterer at komme til samtlige ture, da fremmøde er afgørende for at du kan danne et netværk med de øvrige deltagere. Imellem turene vil der desuden være små opgaver med at mødes i mindre grupper.

Turene i naturen

Vi mødes et hold og tager ud i den flotte vesthimmerlandske natur. Naturvejleder Karin Winther guider dig os gennem det hele med spændende fortællinger om og i naturen. Karin suppleres desuden af fysioterapeut Sara Ipsen, der med de sundhedspædagogiske briller sørger for, at vi får skabt rammerne for et godt netværk og sociale aktiviteter.

I naturen kan vi mindes og dele gode barndomsminder, være stille og lytte til de skønne fuglestemmer eller indsamle ukrudt til dagens naturmenu. Når du går hjem, vil du være fyldt med glæde og nye naturoplevelse – i naturen er der nemlig glædes-garanti.

Når vi tager på tur, får vi altid en kop kaffe og lidt spiseligt med lidt af hvert fra naturen.

 

Hvem er vi?

Forløbet faciliteres af naturvejleder Karin Winther og forskellige fysioterapeuter.

 

Sådan tilmelder du dig

Når vi opstarter et nyt hold, kommer der en annonce i lokalavisen, hvor du kan læse nærmere om holdet, og hvordan du tilmelder dig.

Hvorfor være aktiv i naturen?

I Danmark er der 55.000 ældre over 65 år, der føler sig ensomme – og ensomheden stiger med alderen. Det, at være ensom, har en negativ betydning for hverdagen, fordi det går ud over din livskvalitet – både mentalt og fysisk. Der kan være mange årsager til, at man føler sig ensom. Det kan være, at man har forladt arbejdsmarkedet og er gået på pension, eller at man er blevet alene, fordi man er blevet skilt eller har mistet sin ægtefælle (Kilde: Ældresagen.dk)

De fleste af os vil på et eller andet tidspunkt i vores liv opleve ensomhed. Det kan være i øjeblikke, bestemte situationer eller i kortere eller længere perioder af vores liv. Føler du dig ensom, kan Aktiv i naturen være startskuddet til at få skabt et socialt netværk, som kan bidrage positivt til din hverdag.

Tilslutningen til Aktiv i naturen for ensomme ældre har tidligere været stor, og evalueringerne fra de foregående hold har været positive. Efter turene er der stadig deltagere, der mødes, arrangerer egne ture, eller følges ad til sociale arrangementer.

En tidligere deltager fortæller: ”Ligeså mange mennesker vi er af sted på turene, ligeså forskellige er vi, men ét har vi tilfælles og det er at vi er alene. Men i Aktiv i Naturen er vi sammen, sammen om nogle fantastiske oplevelser som vi kan snakke om når vi mødes igen”.