Sund i naturen

Naturen har det hele og kan rumme os alle. Her kan du finde stillekupeer, hvor der er plads til ro og fordybelse i en stresset hverdag, svedige aktiviteter, der får pulsen til at stige og sociale aktiviteter, der skaber sammenhold. Hos Naturekspeditionen har vi samlet en række tilbud og forslag til, hvordan du kan være sund i naturen – det uanset, om du vil forbedre dit mentale, sociale eller fysiske helbred.

 

Karin viser en svamp frem til Aktiv i naturen for ensomme ældre

Aktiv i naturen for ensomme ældre

Aktiv i naturen for ensomme ældre er et gratis forløb for dig, der er over 65 år, enlig og som ønsker samvær, fællesskab og oplevelser i naturen med ligestillede.

Læs mere om aktiv i naturen for ensomme ældre

Mennesker i bøgskov

Aktiv i naturen med demens

Aktiv i naturen med demens er et gratis forløb til dig, der har demens i et tidligt stadie, eller som er pårørende til en med demens, som gerne vil have et netværk gennem fælles naturoplevelser.

Læs mere om aktiv i naturen med demens

Natureranger ved kukkelurekasse

Bliv Nature Ranger

Et fritidsjob/uddannelsesforløb til dig, der er mellem 13-16 år. Her stiller vi skarpt på unges sociale trivsel.

Bliv Nature Ranger

To personer på bænk

Naturglædekalenderen

I Naturekspeditionens Naturglædekalender sætter vi fokus på aktiviteter og initiativer, der booster sundheden på både det fysiske, mentale og sociale plan.

Læs om Naturglædekalenderen

Uhrehøje

Stress af i naturen

I naturen kan du stresse af, hvis du omgiver dig med de rigtige oplevelsesværdier: Artsrig, Vildt og Fristedet.

Læs mere om afstresning i naturen

 

Blåmejser i pileflettet fuglehus

Det er sundt at se på fugle

Du bliver mindre stresset og deprimeret, hvis du kigger på småfuglene, der hvor du bor, eller begiver dig ud i naturen.

Læs mere om hvorfor det er sundt

Hvorfor sund i naturen?

Sammen med 9 andre fokuskommuner, har vi i Vesthimmerlands Kommune deltaget i Friluftsrådets projekt ”Sund i Naturen”. Formålet med projektet var at integrere friluftsliv i kommunernes indsatser for sundhedsfremme og rehabilitering – bl.a. ved at bygge bro mellem kommuner og foreninger. I Vesthimmerland lever de gode tiltag stadig i bedste velgående.

Projekt ”Sund i Naturen” satte fokus på aktiviteter og initiativer, der booster sundhed på både det fysiske, mentale og sociale plan. Naturen ligger lige udenfor hoveddøren og er en billig platform for en bred vifte af aktiviteter med helt forskellig intensitet. Her kan alle være med på deres eget niveau – uanset om det drejer sig om at få pulsen op, skabe fællesskaber eller finde ro og fordybelse.

Med ”Sund i Naturen” blev der skabt og samlet en række tilbud, der henvender sig til målgrupper, er ikke nødvendigvis tænker naturen og aktiviteter i naturen ind i deres hverdag og behandling.

De 4 målgrupper er:

  • Ensomme ældre.
  • Kronisk syge voksne.
  • Børn med særlige behov.
  • Voksne med stress, angst og depression.

Læs mere om projektet på Friluftsrådets hjemmeside.