Vælg en side

Aktiv med Demens

Aktiv i Naturen med Demens” er et tilbud til dig der har demens i et tidligt stadie og en pårørende, som ønsker at få et netværk gennem fælles naturoplevelser.

Ideen bag Aktiv med Demens er at deltagerne lærer hinanden at kende og får et nyt fællesskab.
 
Naturen giver mange muligheder for fysisk aktivitet for mennesker med demens. En gåtur i skoven eller i parken kan forbedre balance og kondition, og en rask gåtur kan få pulsen op.

Forløbet indeholder 6 naturture, som afvikles om formiddagen. På turene får vi altid en kop kaffe og et let spiseligt måltid med lidt af hvert fra naturen.

Der er max. 16 deltagere på et hold.

Du skal kunne gå ved egen hjælp, men du må gerne medbringe stok eller rollator.

Karin Winther viser en træugle frem

Arrangementerne er traditionel naturvejlednings ture krydret med leg og læring samt et smittende humør. Naturvejleder Karin Winther guider deltagerne igennem naturoplevelser på seks forskellige steder i Vesthimmerland.

Folk på tur i skoven
En gruppe folk som nyder udsigten i Uhrehøje

Hvorfor Aktiv i Naturen med Demens?

Deltagerne siger:

• Der er noget at stå op til
• Det giver ro at komme i naturen
• Som ægtepar kan vi lave noget sammen
• Vi har noget at tale om, når vi kommer hjem
• Det er sjældent jeg ser hende så aktiv

Betaling:
Det er gratis at deltage.

Påklædning:
Påklædning efter vejrforhold. Sko som sidder godt på foden, gerne vandrestøvler.

Hvem er vi?: Demenskoordinator: Susanne Christensen mobil 21760824 Demenskoordinator Hanne Østergaard Poulsen mobil 23675910 Demenskoordinator Hanne Falk mobil 21652640
Naturvejleder Karin Winther mobil 30324939

Gulbrystet musvit der sidder i tætte grene
Aktive i naturen på nattergaletur

Bevægelse i naturen

En tur i det fri betyder et afbræk i den daglige indendørs trummerum. Man tager ud – og kan vende hjem igen til det trygge og kendte; fornyet og alligevel sig selv. Naturen byder på bevægelse af kroppen, ikke i en fast struktur, men forskelligt afhængigt af årstid og vejr, om der er fast grund under fødderne eller mudder, sol eller regn. Afhængigt af hvad der taler til sanserne, lokkes man i naturen til at betræde forskellige stier, således at det genkendelige kan fremtræde varieret fra gang til gang.

Når man følges med nogen ud i naturen, kan det give anledning til at tage hinanden under armen eller til at stikke hovedet tæt ned til den, hvis kørestol man skubber, så man sammen kan erfare det sansede. Mens man går tæt sammen, opstår ofte gensidigt nærvær og ubesværede samtaler med udgangspunkt i det, man ser, hører og mærker.