På tur i det fri

Naturen rummer et væld af aktiviteter for alle aldre – så der er god grund til at tage på tur i det fri. I Vesthimmerland finder du en masse oaser og stillekupeer, som du kan besøge året rundt. Få overblik over det hele lige her.

To unge på GPS-skattejagt

Aktivitetsruter 

Rundt omkring i den vesthimmerlandske natur har vi etableret aktivitetsruter. På vores aktivitetsruter er der fokus på leg og læring – så tag familien eller vennerne med ud i det fri, så I sammen kan dele en unik og sjov oplevelse.

Læs om vores aktivitetsruter

Gåtur på Louns

Naturruter

Du finder et væld af naturskønne ruter i Vesthimmerland, som tager dig rundt omkring i det alsidige naturlandskab. Hos Naturekspeditionen har vi forsøgt at samle en lille bid af dem til dig.

Læs om vores naturruter

Vilsted Sø Naturbase

Naturbaser

Du finder 6 naturbaser rundt omkring i det vesthimmerlandske, som er udstyret med både shelters og bålplads. Her kan opleve en masse skøn natur og slå lejr for natten.

Læs om vores naturbaser

Legepladsen ved naturrummet i Fandrup

Naturrum

Du finder 6 grønne naturrum i Vesthimmerland, som er udviklet i samarbejde med landsbyerne. Naturrummene fungerer som uformelle mødesteder for byens beboere og folk, der lægger vejen forbi.

Læs om naturrummene i landsbyerne

 

Shelterpladsen i Skivum

Shelterpladser

Du finder 25 shelterpladser rundt omkring i den vesthimmerlanske natur, som du frit kan benytte, hvis du planlægger en overnatning i naturen eller mangler et sted at slå dig ned i løbet af din vandretur.

Læs om vores shelterpladser

Ældre på tur i skoven

Skove og plantager

Få overblik over de naturskønne og alsidige skove og plantager, du finder i Vesthimmerland. Bliv også klogere på skovens regler – du kan og må meget mere, end du tror.

Læs om vores skove og plantager

 

Uhrehøje i efterårsfarver

Tag Stiguiden med på tur

Skyd genvej til oplevelser i naturen med Stiguide Himmerland – en app, der indeholder afmærkede ruter og små fortællinger fra hele Himmerland. I app’en finder du både vandreruter, cykelruter og MTB-ruter.

Læs om Stiguide Himmerland og hvordan du downloader den

fire drenge med en vogn med fiskegrej

Lej udstyr til turen

Skal du på tur i det fri, kan det være rart at medbringe udstyr til madlavningen eller overnatningen. Du kan leje udstyr, der sikrer en primitiv, men stadig luksuriøs, tur i det fri.

Læs om hvad du kan leje

Natur på Livø

Inspiration til familieturen

Hos Naturekspeditionen udstyrede vi 3 familier med en Primi-Deluxe rygsæk og bad dem tage ud og opleve den skønne natur i Vesthimmerland. Læs om deres oplevelser her og få inspiration til familiens næste dagstur.

Få inspiration til familieturen

Havnen på Livø

Inspiration til primitive og luksuriøse dagsture

I dag vil vi gerne plukke fra hele paletten, når vi bruger af vores sparsomme fritid. Få inspiration til både primitive og luksuriøse dagsture i Vesthimmerland.

Få inspiration til primitive og luksuriøse dagsture

Piger der sover i hængekøjer

Ufaciliterede naturoplevelser

Du kan meget mere, end du aner – og du må meget mere, end du tro. Bliv klogere på, hvad du må, og få inspiration til unikke og ufaciliterede naturoplevelser, som venter på dig i det fri.

Læs om ufaciliterede naturoplevelser

Rolatorsti i Jenle

Rollatorvenlige naturoplevelser

Har du bevægelsesudfordringer, er det bestemt ikke nogen hindring for, at du kan få oplevelser i naturen. I Vesthimmerland finder du flere rollatorvenlige stier og naturrum.

Læs om rollatorvenlige naturoplevelser