Det er sundt at se på fugle

Fugle mindsker stress og depression

Du bliver mindre stresset og deprimeret, hvis du kigger på småfuglene, hvor du bor eller i den omkringliggende natur.

Ornitologer og psykologer har i et engelsk studie undersøgt, hvilken betydning det har for vores mentale helbred at kigge på fugle. I deres undersøgelse fandt de ud af, at du har mindre risiko for at få sygdomme som stress, angst og depression, hvis du kigger på fugle. Faktisk fandt de ud af, at jo flere fugle, der er omkring dig, desto bedre er din mentale sundhed.

Et andet studie foretaget af en gruppe norske forskere, bakker op om det engelske studie. De norske forskere fandt nemlig ud af, at det er gavnligt for din sundhed at fodre fugle, fordi det gør dig mere afslappet og giver dig en følelse af ro.

Omgiv dig med natur

En anden faktor, der er vigtig for din sundhed, er mængden af buske, træer og græs. Helt præcist fandt de engelske forskere ud af, at hvis man bosætte sig et sted, hvor 20 % af området er dækket af grønne planter, så vil man kunne reducere risikoen for at få angst med 17 %. Ved områder med 30 % grønt, var risikoen reduceret til hele 25 %.

Blåmejser i pileflettet fuglehus

Nyd fuglene og naturen

Der er med andre ord god grund til at få sat et fodrebræt op i haven, gå en lang tur i den nærmeste skov eller sætte dig ud i haven. Ikke blot kan du nyde gode af naturens mange dufte, fuglenes sang og den friske brise – du kan også forbedre dit mentale helbred.

Læs det engelske studie
Læs det norske studie