Sara har bagt tangboller

Tangboller

 

Det skal du bruge

  • 2 dl. tang
  • 1 dl. græskarkerner
  • 5 dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 600 g. mel

 

Sådan gør du

  1. Klip de øverste 10 cm. af blæretangen og snit tangen i små stykker.
  2. Rist græskarkernerne på en tør panden, hvorefter du hakker dem.
  3. Forvarm ovnen på 200 grader.
  4. Opløs gær i vandet og tilsæt herefter olie, salt, tang og græskarkerner til blandingen.
  5. Tilsæt mel til blandingen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Ælt dejen godt.
  6. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
  7. Form dejen til boller og lad dem hæve yderligere 20 minutter.
  8. Bag bollerne ved 200 grader i 18 minutter.