Ørred på gril

Røget ørred med røllike

 

Det skal du bruge

  • 0,5 side fersk ørred
  • 1 citron (saft og skal herfra)
  • Rigeligt frisk røllike
  • gråbynke (fattigmandspeber)
  • 2-3 håndfulde røgeflis
  • Salt
  • Peber

 

Sådan gør du

  1. Hak og bland røllike med citronsaften og fordel det på fisken. Lad det trække i 30 minutter.
  2. Læg træflisen i blød i vand.
  3. Tænd kullene i kuglegrillen – når de er klar, fordeles de i siderne i grillen.
  4. Vrid vandet ud af træflisen og fordel det på kullene.
  5. Læg fisken på risten i midten. Åbn for luftspjældet både oppe og nede i kuglegrillen, og læg så låget på.
  6. Grill/ryg ørreden i ca. 25 minutter.

Du kan servere den røgede ørred både varm og kold.