Skovhindbærmarmelade
Det skal du bruge
- 1 kg. skovhindbær
- 800 g. sukker
- 1 stang vanilje
- 2 tsk. melamin
Sådan gør du:
- Rens hindbærrene godt og sorter de dårlige bær fra. Ved at hælde vand henover bærrene kommer eventuelle orme frem og kan fjernes.
- Hæld vandet fra hindbærrene og kom dem op i en gryde.
- Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og kom begge dele ned i gryden til hindbærrene.
- Varm forsigtigt blandingen op til bærrene koger. Lad dem koge forsigtigt i 4-5 minutter med låg på.
- Kom sukker i gryden og lad bladingen koge et par minutter, inden du tager gryden af varmen.
- Fjern vaniljestangen.
- Bland melamin med lidt sukker og drys det over marmeladen, mens du rører rundt.
- Hæld marmeladen på et skoldet syltetøjsglas og sæt låg på.