Krabbesuppe
Det skal du bruge
- 5-10 krabber
- Porrer
- Løg
- Gulerødder
- Kartofler
- Hvidløg
- Olie
- Grøntsagsbouillon
- Fløde
- Vand
- Paprika
- Salt
- Peber
Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med nogle andre, som falder mere i din smag – eller som passer med det, du allerede har liggende.
Sådan gør du
- Kog vandet i en gryde.
- Når vandet er spilkogende, kommer du de levende krabber i gryden. Krabberne dør med det samme, men skal ligge i vandet i et stykke tid, inden de tages op og vandet kasseres.
- Læg krabberne på et spækbræt og skær dem i stykker.
- Kom krabbestykkerne i en gryde med lidt vand, og lad gryden stå og simre i ca. 15 min.
- Si krabbestykkerne fra, så der kun er den lækre krabbefond tilbage i gryden.
- Skær grøntsagerne i stykker og svits dem i olie i en anden gryde.
- Når grøntsagerne er svitset, tilsættes krabbefonden til gryden sammen med fløde, krydderier og grøntsagsbouillon.
- Tilsæt ekstra vand alt efter hvor meget suppe, I skal bruge, og hvor kraftig, den skal smage.