Krabbesuppe

Krabbesuppe

 

Det skal du bruge

  • 5-10 krabber
  • Porrer
  • Løg
  • Gulerødder
  • Kartofler
  • Hvidløg
  • Olie
  • Grøntsagsbouillon
  • Fløde
  • Vand
  • Paprika
  • Salt
  • Peber

Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med nogle andre, som falder mere i din smag – eller som passer med det, du allerede har liggende.

 

Sådan gør du

  • Kog vandet i en gryde.
  • Når vandet er spilkogende, kommer du de levende krabber i gryden. Krabberne dør med det samme, men skal ligge i vandet i et stykke tid, inden de tages op og vandet kasseres.
  • Læg krabberne på et spækbræt og skær dem i stykker.
  • Kom krabbestykkerne i en gryde med lidt vand, og lad gryden stå og simre i ca. 15 min.
  • Si krabbestykkerne fra, så der kun er den lækre krabbefond tilbage i gryden.
  • Skær grøntsagerne i stykker og svits dem i olie i en anden gryde.
  • Når grøntsagerne er svitset, tilsættes krabbefonden til gryden sammen med fløde, krydderier og grøntsagsbouillon.
  • Tilsæt ekstra vand alt efter hvor meget suppe, I skal bruge, og hvor kraftig, den skal smage.